Чого боїться мер Ніжина та секретар?

28 вересня відбулася чергова сесія Ніжинської міської ради. Під час неї сталася подія, яка обурила громадськість міста.

Слова попросила колишня депутат  Ніжинської міської ради. Згідно законодавства вона попередньо записалася на виступ. Навіть більше – її виступ стояв у черзі першим.

Жінка хотіла звернутися з приводу ситуації в місті, зокрема у зв’язку із плачевним станом та збитковістю комунальних підприємств.

Не менш важливе питання, яке хотіла підняти ексдепутатка – публічні звіти міського голови та секретаря міської ради. За весь час каденції жодного такого звіту не відбувалося, хоча згідно Закону звітування повинне обов’язково проводитись 1 раз на рік (навряд чи дописи в соцмережах, підчищені та відшліфовані політтехнологами, можна назвати публічним звітом перед громадою). Жителі міста хочуть (і мають на це право!)  задавати питання та робити належну оцінку діяльності головних управлінців у місті.

Один виступ, потім інший, потім ще. І – сесійне засідання закривають в той момент, коли пані Олена вже йшла до трибуни.

А коли люди почали задавати питання, чому не надали законне право виступу – міський голова та секретар міської ради ганебно повтікали.

То чого ж так бояться наші головні наймані менеджери, що готові навіть порушувати ними ж самими затверджений регламент. І це стосується дуже багатьох питань.

Для прикладу,  порушено  ст.. 3. п. 3 та п. 6 Регламенту Ніжинської міської ради Чернігівської області VIІI скликання – не велась трансляція пленарного засідання і на сайті міської ради до цих пір відсутній відеозапис.

Також з 2022 року порушується ст. 15. п.12. – не оприлюднюються проекти рішень.

Який з цього усього можна зробити висновок? Люди, яких громада обрала та найняла для виконання владних повноважень у місті тепер бояться подивитись громаді в очі: бояться незручних запитань, не звітуються перед громадою, приховують документи, які є обов’язковими для оприлюднення, не публікують відео пленарних засідань сесії. Що ж вони намагаються приховати?

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь