Ще в останні місяці літа спостерігалося значне здорожчення і навіть частковий дефіцит сала.
В чому ж причина? Щоб дізнатися, скільки сьогодні коштує український національний продукт (та й взагалі, які ціни на свинину), вирушаємо на Центральний Ніжинський базар до м`ясного павільйону.
Привітні дівчата та жіночки наввипередки пропонують свою різноманітну продукцію.
На прилавках багато м`яса:
лопатка, стегно 170 – 180 грн.,
почеревина 170 – 200 грн.,
ошийок – 220 грн.,
балик – 200 грн.,
ребра та грудинка 130 – 160 грн.,
м`ясні обрізки 140 -150 грн.
Сала набагато менше та і ціни кусаються гарне, красиве, та ще і з домашньої свинки 200 – 230 грн., тонше від 70 і до 150 грн., обрізки 50 грн. за кілограм.
Голову можна придбати по 60 грн., легені та серце набором по 50 грн. за кілограм.
Покупців мало – ціни кусаються. Просимо прокоментувати ситуацію, яка склалася пані Світлану, яка вже багато років займається продажем свинини.
“Війна внесла й тут свої корективи, зменшилось поголів’я свиней і у сільськогосподарських підприємствах, і домашніх господарствах. Багато свиней загинули від «африканської чуми». Взагалі м`ясні породи свиней домінують у господарствах, тому і сало як продукт зменшилось в продажу”.
Марина Ігнатенко
Фото автора
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram