Сало та м’ясо на Ніжинському базарі: ціни кусаються, але вибір є

Ще в останні місяці літа спостерігалося значне здорожчення і навіть частковий дефіцит сала.

В чому ж причина? Щоб дізнатися, скільки сьогодні коштує український національний продукт (та й взагалі, які ціни на свинину), вирушаємо на Центральний Ніжинський базар до м`ясного павільйону.

Привітні дівчата та жіночки наввипередки пропонують свою різноманітну продукцію.

На прилавках багато м`яса:

лопатка, стегно 170 – 180 грн.,

почеревина 170 – 200 грн.,

ошийок  – 220 грн.,

балик  – 200 грн.,

ребра та грудинка 130 – 160 грн.,

м`ясні обрізки 140 -150 грн.

Сала набагато менше та і ціни кусаються гарне, красиве, та ще і з домашньої свинки 200 – 230 грн.,  тонше від 70 і до 150 грн., обрізки 50 грн. за кілограм.

Голову можна придбати  по 60 грн., легені та серце набором по 50 грн. за кілограм.

Покупців мало – ціни кусаються.  Просимо прокоментувати ситуацію, яка склалася  пані Світлану,  яка вже багато років займається продажем свинини.

“Війна внесла й тут свої корективи, зменшилось поголів’я свиней і у сільськогосподарських підприємствах, і  домашніх господарствах. Багато свиней загинули від «африканської чуми». Взагалі м`ясні породи свиней домінують у господарствах, тому і сало як продукт зменшилось в продажу”.  

Марина Ігнатенко

Фото автора

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь