На Чернігівщині 41-річна жінка народила 5-ту дитину в “швидкій”

У неділю 17 вересня 41-річна жінка з Холмів народила в автомобілі екстреної швидкої меддопомоги свою п’яту дитинку. Пологи прийняла чергова бригада в складі фельдшера та водія.

Фельдшер холминської бригади Корюківської станції екстреної (швидкої) медичної допомоги 24-річний Влад Ковпинець цього дня був на чергуванні разом із водієм, 43-річним Андрієм Коробком. Пізно ввечері отримали виклик про те, що в Холмах у 41-річної жінки на 39-му тижні вагітності почалися перейми.

– «Швидку» викликала донька породіллі, яка, до речі, теж вагітна, – розповідає Влад Ковпинець. – Удома були чоловік і брат породіллі. Хоч у жінки почалися перейми, відійшли води, і час між переймами зменшувався, однак ми ще сподівалися довезти її до пологового. Утім, тільки-но поклали породіллю в санітарний автомобіль, як вона почала народжувати. Ми навіть зрушити з місця не встигли. Тож вибору не було – треба приймати пологи.
– Мені в усьому допомагав мій напарник, водій Андрій Коробко. Оскільки ми з ним у бригаді тільки вдвох, то він – мої ще одні руки, подавав усе необхідне, підтримував, – каже фельдшер. – О 20.37 на світ з’явилася дівчинка. Ми її помили, обсушили, зігріли, виклали на груди матері, встановивши контакт «шкіра до шкіри». За первинним оглядом, дівчинка здорова, 9 за шкалою Апгар. Дякувати Богу, пологи пройшли нормально, без ускладнень, жінка була стабільною. Маму з новонародженою доправили в Корюківську ЦРЛ.

Влад Ковпинець працює фельдшером п’ять років, чотири з яких – у Семенівці, а останній рік – в Холмах, у складі 82-ї бригади екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Попри те, що за цей час йому вже доводилося стикатися з пологами в дорозі, визнає: така екстремальна й стрімка ситуація була в нього вперше. А для водія «швидкої» Андрія Коробка то й узагалі перший подібний досвід.

Лікарка акушерка-гінекологиня Корюківської ЦРЛ Валентина Шатохіна телефоном повідомила, що жінка-породілля немісцева, майже всю вагітність спостерігалася у Чернігівському районі, де мешкала, і лише деякий час перебувала на обліку в Корюківці. Новонароджену дівчинку корюківські лікарі направили у Чернігів, оскільки в неї підвищувався рівень білірубіну через резус-конфлікт із мамою.

Нині малеча вже вдома з мамою.

На фото – фельдшер Влад Ковпинець (з новонародженою на руках) і водій Андрій Коробко

Джерело: “Сусіди Сіті”

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь