Герою з Ніжинщини вручено орден «За мужність» ІІІ ступеня

У селі Кинашівка, що на Ніжинщині, живе Захисник України, Герой оборони Чернігова – Віктор Прокопчук.

Сьогодні Герою було вручено орден «За мужність» ІІІ ступеня. Ним нашого земляка нагороджено відповідно до Указу Президента України № 362/2023 за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку.

Віктор Прокопчук ще у 2014 році, як тільки росіяни анексували Крим, пішов добровольцем на Схід. Воював в основному на Луганщині. Був у Луганському аеропорту, Новосвітлівці, Хрестоватому, Оріховому.
Щойно російські війська перетнули український кордон з Чернігівщиною 24 лютого 2022 року, чоловік без вагань, одним з перших пішов у військкомат, аби стати на оборону рідного краю. З 25 лютого до 21 березня наш мужній земляк разом із побратимами тримав оборону на блокпосту «Брама». 21 березня під час чергового обстрілу Віктор Юрійович отримав важке поранення. Проходив лікування в Україні та за кордоном.
Не зважаючи на свій нинішній стан, боєць не втратив віри в перемогу. То ж і ми щиро бажаємо йому стійкості духу, сил, міцного здоров’я, щастя, спокою, мирного неба над головою та Перемоги!

Слава мужнім воїнам ЗСУ! Слава нашій Україні!

За матеріалами borznyanska-gromada

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь