Директору Ніжинського водоканалу О. Марсову повідомлено про підозру: що відомо?

 

 

 

 

Нарешті вже є офіційна реакція правоохоронних органів на махінації, які вже тривалий час відбуваються на Ніжинському водоканалі: нам стало відомо, що керівнику КП «НУВКГ» повідомлено про підозру. Спочатку хочемо пояснити значення та правові наслідки повідомлення про підозру в кримінальному процесі.
Повідомлення про підозру – це попередній висновок про причетність конкретної особи до вчинення кримінального правопорушення. Ця процесуальна дія здійснюється тільки за наявності достатніх доказів для підозри особи у вчиненні кримінального правопорушення
З моменту повідомлення про підозру розпочинається стадія притягнення до кримінальної відповідальності — п. 14 ч. 1 ст. З КПК.
У законодавстві України поняття підозри визначено також у Законі «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення». Для цілей цього Закону, підозра — припущення, що ґрунтується на результатах аналізу наявної інформації та може свідчити про те, що фінансова операція або її учасники, їх діяльність чи джерела походження активів пов’язані із легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванням тероризму чи пов’язані із вчиненням іншого суспільно небезпечного діяння, яке визначене Кримінальним кодексом України як злочин або за яке передбачені міжнародні санкції.
Таким чином, директор КП «НУВКГ» Олександр Марсов на даний час підозрюється у скоєнні кримінального злочину.

Чернігівська обласна прокуратура повідомляє наступне:

Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом листопада-грудня 2022 року директор одного з комунальних підприємств Ніжинської міської ради, ігноруючи надану фахівцем з публічних закупівель інформацію про найбільш економічно вигідну цінову пропозицію за результатами аналізу ринку, одноособово підібрав підприємства з м. Кам’янське та уклав 6 договорів на придбання електрогенераторів загальною вартістю 12 млн грн за значно завищеними цінами.▫️Внаслідок вказаних злочинних дій місцевому бюджету завдано майже 4,5 млн грн збитків.Наразі прокурором стосовно підозрюваного направлено клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.▫️Викриття протиправної діяльності здійснювалося слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу УСР в Чернігівській області.

Ми неодноразово писали про різні порушення, які можна побачити неозброєним оком навіть не спеціалісту в економічних питаннях: завищені ціни закупівель, переможці яких також зараз перебувають під слідством, сумнівні витрати на незрозуміло які консультативні послуги, десятки мільйонів коштів платників податків просто випарувались в повітря (точніше у чиїсь кишені). І всюди, куди не кинь оком, – Кам’янське, Кам’янське, Кам’янське.
Перевірки діяльності водоканалу вже багато місяців поспіль вимагають депутати Віталій Кубрак та Сергій Охонько, ніжинські активісти та пересічні громадяни. Очевидна діяльність навколо КП «НУВКГ» і, йомвірно, інших комунальних закладів міста чомусь ніяк не хвилювала ніжинську міську владу, яку окупували «ділки» з Кам’янського, земляки директора водоканалу О.Марсова. Замість того, щоб боротись з реальними злочинцями, вони почали переслідувати тих, то казав правду. На провладних ресурсах рікою полився бруд та сфальсифіковані звинувачення проти тих, хто хоче добробуту для нашого міста та його жителів. Таким чином вони хотіли відволікти увагу людей від дійсно правдивої інформації, спростувати яку вони ніяк не могли. Створення тимчасової депутатської комісії по перевірці діяльності водоканалу блокували ще на початкових стадіях, навіть не допустивши розгляд цього питання на сесії міськради.
Чому? – раніше ми могли тільки припускати, але зараз уже впевнено можем сказати – тому, що перевірка б виявила безліч злочинів, які коїлися зі згоди керівництва міста, а можливо і з їхньої ініціативи.
Сподіваємось, що слідство виявить усіх винних, і корупціонери нарешті будуть заслужено покарані.
До жителів міста ми хочемо звернутися з проханням, бути більш активними у відстоюванні інтересів громади, вірити тільки фактам, документам та тим, хто дійсно прагне кращого для нашого міста. А ми з свого боку і далі будемо чесно та неупереджено інформувати наших читачів про життя Ніжинської громади.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь