На Ніжинщині в жовтні ковід забрав життя двох людей

На Чернігівщині коронавірусна хвороба має тенденцію до зростання. Протягом місяця від COVID-19 померли три людини: двоє чоловіків та жінка.

Цю інформацію в коментарі Суспільному повідомив заступник генерального директора обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Артем Ярошенко.

За його словами, з 1 жовтня 2023 року в області розпочався епідемічний сезон захворюваності на грип, ГРВІ та COVID-19.

“Перший випадок – це місто Чернігів. 71 рік, чоловік, захворів 19-го, поступив в лікарню 23-го, того ж дня і помер. Другий – місто Ніжин. 55 років, чоловік, але там була супутня патологія в нього – інсульт. Захворів 18-го, 20-го був госпіталізований, а помер 23-го числа. І Бобровицька лікарня. Жінка з хронічними хворобами легень, 79 років, захворіла 16-го, звернулася 19-го і померла 28-го (жовтня – ред.)”,– повідомив Ярошенко.

Протягом минулого тижня, з 23 по 29 жовтня, до закладів охорони здоров’я області звернулися 4 723 людини, яким встановили діагноз “ГРВІ”.

У 307 пацієнтів лабораторно підтвердили COVID-19. Госпіталізували 40 хворих, у тому числі шестеро дітей.

До прикладу, у період із 16 по 22 жовтня на COVID-19 захворіли 199 людей.

“Поки зафіксованих випадків захворювання на грип немає, поки тільки COVID-19 і ГРВІ. Показники є в межах епідпорогу, але COVID-19 збільшується десь на 50% щотижнево”, — повідомив Ярошенко.

Нагадаємо, 5 травня 2023 року Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила про закінчення пандемії COVID-19. Голова ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус оголосив про припинення роботи надзвичайного комітету, бо вже понад рік пандемія має низхідну тенденцію. При цьому Гебреєсус зазначив, що це не означає, що коронавірус більше не становить глобальної загрози здоров’ю.

Суспільне

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь