У Чернігові священик УПЦ вкусив військового. Фото

Подія трапилася сьогодні, 14 листопада, на території стародавнього Дитинця. Представники УПЦ (Московського патріархату) отримали дозвіл забрати деякі речі із Спасо-Преображенського собору, який за рішенням комісії Мінкульту опечатаний (Спасо-Преображенський собор з 1991 року був переданий у користування єпархії УПЦ, яка згідно з релігієзнавчою експертизою має зв’язок з Російською православною церквою).

Як відомо, з моменту опечатування чернігівських святинь, громадський порядок біля них забезпечують представники воєнізованих структур та безпосередньо військові.

Сьогодні кілька священиків з помічниками переносили речі із собору. За цим зі сторони спостерігали військові. Паралельно з цим робітники займалися демонтажем старого замка на дверях собору.

Це неабияк розлютило представників УПЦ (МП). Розгорілася словесна перепалка.

«Далі трапилося взагалі небачене. Це чітка провокація для картинки і російської пропаганди. Священик почав поводитися агресивно, дістав мобільний телефон і почав мене знімати на відео. Каже, покажу всій Європі, які ви фашисти. Я попросив мене не знімати, адже я військовий і мене не можна фільмувати. На моє прохання священик не реагував і провокував далі, весь час повторяв щось про фашистів. Я забрав у нього телефон з метою видалити відео, на якому я присутній. Після цього священик накинувся на мене з кулаками, а потім вхопив за руку і вкусив», — розповідає представник військового формування.

Як стало відомо, напав на військового і вкусив його за руку – чернігівський священик Андрій Забуранний.

На місце події обидві сторони викликали поліцію і медиків.

В одному із силових відомств Чернігівської області зазначають, що духовенство УПЦ (МП) останнім часом отримує з Москви чіткі інструкції стосовно організації подібних провокацій. У подальшому російські спецслужби, які безпосередньо курують духовні питання, використовують ці матеріали для пропаганди і створення фейків як в Росії так і в закордонних медіа.

Челайн

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь