Сільський голова розкаже у суді про розтрату в мільйон, виділеного на ремонт школи

 

 

 

 

Прокурори направили до суду обвинувальний акт стосовно сільського голови Вертіівки за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, у 2021 році Вертіївський сільський голова Федір Лозян з підрядною організацією уклав договір на виконання робіт із капітального ремонту місцевого закладу освіти вартістю 6,5 млн грн. 

За результатами виконаних робіт підрядник склав відповідні акти, в яких фактичні обсяги робіт, передбачені проєктно-кошторисною документацією, були зменшені, а одиничні розцінки на роботи та використані матеріали завищені.   

«Достовірно знаючи, що ряд робіт на об’єкті не виконано, а вартість виконаних робіт безпідставно збільшено, сільський голова підписав документи, внаслідок чого сільською радою підряднику перераховано грошові кошти у повному обсязі, у тому числі 1 млн грн за роботи, які не виконувалися», – коментують у Чернігівській обласній прокуратурі.

За вчинене чоловіку загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими СВ Ніжинського РВП ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу УСР в Чернігівській області.

З 27 жовтня 2023 Федора Лозяна відсторонено від посади сільського голови Вертіївської сільської ради згідно ухвали Ніжинського міськрайонного суду.

Нині Лозян під цілодобовим домашнім арештом. Хоча слідчий хотів, аби голову громади відправили в СІЗО. Проте суд вирішив, нехай сидить удома з надітим електронним браслетом.

 Час Чернігівський 

ДжерелоЧернігівська обласна прокуратура

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь