Через кілька днів почнуть “відрізати” світло боржникам

 

 

 

 

З 22 січня на Чернігівщині розпочнуться відключення споживачів, які заборгували за спожиту електроенергію

ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ» повідомляє, що Кабінет міністрів дозволив відключення від електромереж боржників за спожиту електроенергію, що живуть в регіонах, в яких не ведуться бойові дії та які не перебувають під тимчасовою окупацією.

Цю інформацію містить постанова Кабміну від 29 грудня 2023 р. № 1405, опублікована на «Урядовому порталі».

Мораторій на відключення електроенергії залишається в силі тільки на окупованих територіях і в зонах бойових дій, як вказано в документі. Крім того, заборонено припиняти надання послуги, якщо будинок споживача був пошкоджений внаслідок воєнних (бойових) дій – але за умови інформування про такі випадки відповідного виконавця комунальної послуги.

Відтак, найближчим часом, клієнти, що заборгували ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ» , можуть отримати попередження про припинення електропостачання.

Що робити у разі надходження попередження:

Попередження про відключення від електромережі надходить мінімум за 10 днів до відключення. Щоб уникнути цього, споживачеві треба сплатити заборгованість у повному обсязі, яка вказана в листі-попередженні.

Що робити для відновлення електропостачання:

1.       Сплатити борг в повному обсязі;

2.       Отримати рахунок на повторне підключення і сплатити його (ціна повторного підключення становитиме від 500 до 1500 гривень в залежності від виконаних робіт);

3.        Після сплати рахунку на повторне підключення оператори системи розподілу (АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» або АТ «Укрзалізниця») протягом 3-5 днів (це залежить від того, де знаходиться ваш об’єкт електропостачання – місто чи село) фізично підключать абонента до електромережі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь