Герой одужує. Після тяжкої травми прооперували воїна з Бобровицької громади

15 лютого «Лікарі для героїв» у Києві прооперували Миколу Ременця, бійця ЗСУ з села Макарівка Бобровицької громади.

Йому встановили дві орбітальні (біля очей) пластини з гвинтами для кріплення. Пластини потрібні, щоб не западали очі.

— Микола бачить, — говорить Наталія Ременець, тітка Миколи. — Пластини потрібні для реконструкції.

18 січня Микола Ременець на Донеччині отримав тяжку мінно-вибухову травму. Контузію, набряк та гематоми (синяки) повік, крововилив в очі, перелом частини верхньої щелепи. А ще дрібні розриви барабанних перетинок, хребетно-мозкову травму, забої спинного мозку, грудної клітки, легень, черевної стінки.

Обличчя відновлюють «Лікарі для героїв». Так називається проєкт, що об’єднує українських лікарів та біоінженерів, які реконструюють обличчя наших поранених воїнів. Оперують безплатно. А індивідуально виготовлені пластини, які часто використовують, треба оплачувати.

Сума, оголошена для оплати орбітальних пластин Миколи Ременця, становила 52 594 гривні. Допомагали волонтери, односельці.

У Макарівці живуть батьки Миколи. У селі Іржавці на Ічнянщині дружина і двоє дітей, їм два і чотири роки.

Із грудня 2022 року Микола Ременець воював на Бахмутському напрямку. З початком повномасштабки, з 24 лютого 2022 року, він пішов у тероборону. До цього працював будівельником та сантехніком у Броварах. У Броварах закінчив ПТУ.

«Герой одужує», повідомляють на своєму сайті «Лікарі для героїв» https://likarigeroyam.com.ua/…/64154c650…/remenec-mikola. Операцію йому зробили терміново.

Тамара Кравченко

Фото з сайту «Лікарі для героїв»

Вісник Ч

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь