Лежала під стіною з березня 2022 року: на Ніжинщині знешкодили бойову частину бомби

Вибухотехніки поліції Чернігівщини знешкодили бойову частину російської авіабомби, виявлену посеред села в Ніжинському районі

☑️ Поліцейські встановили, що вибухонебезпечний предмет надзвичайної руйнівної сили майже два роки пролежав поблизу господарської будівлі одного з обійсть в селі Нова Басань. Цей населений пункт належить до числа найбільш постраждалих під час російської окупації частини Чернігівської області.

☑️— Небезпечна знахідка — конструктивний елемент фугасної авіаційної бомби ФАБ-500. Самої лише вибухової речовини він містить майже пів центнера, — пояснив досвідчений вибухотехнік поліції Володимир Бочка. — Бойова частина бомби не спрацювала ще у березні 2022 року, коли російські загарбники намагалися через це село вести наступ на Київ. Відтоді предмет надзвичайної руйнівної сили лежав під стіною господарської будівлі, нічим не прикритий. Повз нього щодня ходили люди, не розуміючи, що це таке і якій небезпеці вони себе піддають.

☑️ На підозрілий предмет громадяни звернули увагу лише тепер і відразу зателефонували до поліції. За викликом негайно прибули фахівці вибухотехнічного відділу поліції Чернігівщини, які підтвердили виняткову небезпеку знахідки.

☑️ Поліцейські транспортували бойову частину авіабомби на тимчасовий полігон для знешкодження подібних предметів. В подальшому смертельно небезпечну знахідку було знищено за допомогою спеціального вибухотехнічного обладнання та штатних вибухових речовин.

☑️ Поліція Чернігівщини вкотре нагадує мешканцям області про важливість дотримання правил мінної безпеки та закликає уникати пересування місцями, де точилися активні бойові дії.

Поліція Чернігівської області

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь