Отримав три роки умовно: садив дружину на ланцюг, щоб та не випивала

 

 

 

 

Три роки умовно дав Бахмацький районний суд 44-річному Ігорю Росю з села Митченки Батуринської громади.

За катування (ч.1 статті 127 Кримінального кодексу) та незаконне позбавлення волі (ч.1 статті 146) йому загрожувало до шести років тюрми. 

Ігор посадив на ланцюг цивільну дружину, 32-річну Надію Богомаз, щоб не пила. «Вісник Ч» писав торік про це.

Суд врахував щире каяття Ігоря Рося. Він запевнив, що  більше подібного не вчинить і бажає виправитись.  Та й  жінка просила його суворо не карати.

Ігор жив сам. Перша дружина померла. Зійшовся з Надією. Син від першого шлюбу Ігоря з Надією закінчує школу. У пари народилася спільна  донька,  зараз вона першокласниця.

Рось підробляв на фермі. Надя була вагарем у місцевому сільгосп­підприємстві. Та пішла з роботи. Хазяйство, город. Правда, на тому городі  односельці частіше бачили  пасинка, ніж Надію. Що мачуха погано ставилася до хлопця, знали в селі. У 2019 році за психологічне насильство над ним (штовхала і ображала) поліція склала на неї протокол. А у 2020-му — за невиконання батьківських обов’язків. У хаті було брудно, хлопець голодний. До того ж, жінка іноді впадала в запій. А як зап’є, на декілька днів сходила з дому. Ігор по всьому селу тоді її шукав. 

Вкотре запила  через деякий час після похорону матері. В хід пішло все, навіть парфуми. Ігор вирішив її прив’язати. Ланцюг зачепив за батарею. Сиділа з восьмої ранку до восьмої вечора 24 та 25 жовтня. І 31 жовтня з 10 години. Коли по обіді Ігор з дочкою пішли поратися по господарству, Надія дотяглася до доньчиної мобілки і подзвонила в поліцію. Наговорила різного: і бив, і погрожував. Після цього на чоловіка завели справу. У СІЗО не посадили, відпустили під домашній арешт. До суду так і сидів з дочкою у своєї матері. Вдома на хазяйстві був син. А Надію після пиятики трохи підлікували у лікарні. Звідти вона надзвонювала чоловіку, просила аби забрав. А він вмовляв, щоб більше не випивала. Бо донька любить їх обох і не хоче, аби розійшлися.

Нині Надія дочку водить до школи, старається добре ставитися до пасинка. Не випиває та як довго протримається, ніхто не знає. І з чоловіком у них любов.

Якщо протягом року (іспитового строку), він не скоїть злочину, то судимість буде погашена.

Авторка: Валентина Остерська, “Вісник Ч”
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь