«Новобиківські Павучки»

У сільському будинку культури в селі Новий Биків Новобасанської територіальної громад, кипить робота: сьогодні плетуть сітки для військових. Майже всі люди пенсійного віку, серед жінок є і чоловіки , але  всі швидко і вправно виконують свою роботу. В приміщенні зібрані продукти харчування, окопні свічки, саморобні грілки, речі першої необхідності. Все це збирають і виготовляють власноруч місцеві активісти, адже чітко знають, що хлопцям потрібно і чого вони найбільше потребують. Організатором цього  волонтерського осередку  є місцева активістка – Юлія  Кірієнко.

  • Юля, розкажіть про вашу роботу, у вас такі активні помічники. Скільки їх у вас і як ви розпочали свою діяльність?
  • Наше село знаходилось у зоні бойових дій з 27 лютого по 31 березня, і воно одне з найбільш постраждалих від проклятих окупантів, коли нас звільнили і вже наші збройні сили стояли на території села, ми почали варити їм їсти і допомагали чим могли, а коли вони поїхали воювати на «0», я вже зайнялася на повну: одяг, продукти харчування, сітки, свічки і все, що могла. Коли я зрозуміла, що вже не справляюсь , почала збирати людей: телефонувала і просила допомоги і односельчан. Ніхто ніколи не відмовив, пекли, варили, в’язали, допомагали на повну. Коли потреба і сітках зросла почали шукати приміщення. Ось так почали працювати тут у будівлі сільського клубу, спочатку тут було холодно, але завдяки місцевому керівництву приміщення почало опалюватись, що значно спростило нашу роботу.

Я написала пост в інтернеті, що потрібна допомога і дівчата самоорганізувались.  Вже нас до 30 чоловік . Десь близько 10 працюють вдома,  а так ходять всі сюди і активно працюють. Щоб полегшити роботу нарізання тканини, місцеві чоловіки зробили металевий станок , який ріже відразу всю ширину тканини. Це значно пришвидшило і спростило цей напрямок.  Всі молодці.

  • Юля, а хто ви за фахом, на якій посаді працюєте?
  • За фахом я менеджер-економіст, дитячий психолог, працювала в садочку, а зараз приватний підприємець, працюю вдома мені так спокійніше.
  • А хто керівник будинку культури чи працює разом з вами?
  • Директор звільнилась, і нікого поки не призначили, а з працівників  є художній керівник  Павлик Лариса, вона тут працює разом з нами, наш бібліотекар Павлик Таня, яка з самого початку мені активно допомагала.
  • У вас такий активний, позитивний колектив, скільки років самому поважному «Павучку»?
  •  Це наша Оксентіївна їй 77 років.  У  нас всі активні, молоді душею  і працьовиті.
  • Юля, чи є у вас рахунок на який можна донатити? Адже допомога зайвою ніколи не буває, можливо і наші читачі захочуть допомогти  і підтримати ваших «Павучків» фінансово?
  • Так у нас є картка на яку ми збираємо кошти, тому хто хоче допомогти і цим полегшити нашим військовим швидше здобути Перемогу , перераховуйте кошти на нашу картку  Mono Bank  5375 4112 1444 4031( Юлія Михайлівна Кірієнко)

Хотілося б відмітити найактивніших людей, які завжди допомагають, які ніколи не відмовили чи то збір на  автомобіль чи то на тканину це наші приватні підприємці : Роботько Микола Миколайович, Чубовський Сергій Миколайович – керівник ТОВ «Козацьке», депутат  Чернігівської обласної ради , Фенюк Микола Степанович – керівник СФГ «Вікторія».

Дякую всім, хто вірить, допомагає і підтримує, адже разом – ми сила!

Спілкувалась Марина Ігнатенко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь