Для травмованого захисника Віталія Шумея повернули виплати

Про це у коментарях під власним дописом повідомила волонтерка та друг родини Ірина Тимофеєва. 

Вона зауважила, що виплати почалися, але для тата Віталія – Сергія Шумея всі ці випробування не минули безслідно – він нещодавно переніс інфаркт. 

На питання, хто ж нині ходить за Віталієм, який зараз проходить реабілітацію на Львівщині у лікувальному закладі в Модричах – пані Ірина відповіла наступне. 

-… та вже поряд, нашпиговали ліками і відпустили під нагляд лікарів в Модричах, щоб обидва не нервували, а були поряд. 

Для травмованого захисника Віталія Шумея повернули виплати

Як відомо, питання повернення виплат для військового неодноразово лунало у медіа. 

Зокрема, на початку року Сергій Шумей в інтерв’ю «Радіо Свобода», повідомив, що його син востаннє отримав гроші у березні 2023. 

Коли родина поїхала в Іспанію на лікування, їм сказали подати довідку, яку батько передав в підрозділ сина. 

«Став все з’ясовувати. «А ви за кордоном, тому вам не платять», почув у відповідь від замполіта. Але як не платять, коли поруч зі сином лежав хлопець з України і йому все виплачували. Що ми дві державі різні? Коли ми приїхали на Львівщину 2 листопада, я одразу доповів у підрозділ, що ми перебуваємо в Україні. Він ще ж служить і ми зобов’язані доповідати», – сказав Сергій Шумей. 

Станом на січень не було ні зарплати, ні за поранення, ні за інвалідність. 

«Їдьте самі і добивайтесь», а як я сам поїду, що його кину у такому стані? Коли був здоровий, ріст 2 метри 2 см, то повістку дали і він пішов, а коли таке сталось, то вже державі він не потрібен? Мені запропонували, щоб син пройшов військово-лікарську комісію (ВЛК) у Львові. Ми маємо заключення з Чернігова, говорили, що воно дійсне 2 роки. Значить треба по-новому ВЛК. А з реабілітаційного центру більше 100 км у Львів, як їхати туди? У мене повна папка довідок, які я відправляв у військовий підрозділ. В Іспанії висилав раз у місяць, а звідси – раз у тиждень. Все що кажуть, я роблю і відсилаю». 

Тоді ж батько повідомив, що вдячний, що футбольний клуб «Шахтар» почув про родину і профінансував і поїздку в Іспанію, і реабілітацію на Львівщині. 

Завдяки розголосу до батька почали телефонувати відповідальні особи і з’ясовувати проблему, обіцяючи її вирішити. Згодом, до вирішення проблеми ще до свого звільнення долучився генерал Сергій Наєв. 

“Час Чернігівський”

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь