Домашнє насильство – це не ОК: поліція Ніжинського району закликає громадян не мовчати про насильство в сім’ї

🔹Варто пам’ятати, що домашнє насильство не обмежується сварками та побоями. Існує чотири основні види домашнього насильства: фізичне, сексуальне, психологічне та економічне. Особи, які його чинять підлягають відповідальності.

🔹З початку 2024 року у Ніжинському районі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Ніжинської окружної прокуратури повідомили про підозру за статтею 126-1 Кримінального кодексу України (домашнє насильство) шести домашнім кривдникам.

🔹Поліцейські розпочали кримінальні провадження, оскільки зловмисники продовжували залякувати та знущатися зі своїх рідних, не зважаючи на неодноразові заходи адміністративного впливу. Кожен кривдник постане перед судом та понесе кримінальну відповідальнісь.

🔹Суд може призначити покарання у вигляді громадських робіт на 150-240 годин, арешту до 6 місяців, обмеження волі до 5 років або позбавлення волі до 2 років.

🔹На жаль, постраждалі від домашнього насильства часто бояться повідомити про це поліцію. Нерідко жертва вибачає свого кривдника, сподіваючись на примирення. Але насильство не є внутрішньосімейною проблемою і про неї не варто мовчати.

❗️Тож памʼятайте, якщо ви стали жертвою або свідком вчинення домашнього насильства – не мовчіть, адже замовчування може призвести до тяжких наслідків.

Телефонуйте на лінію «102».

Поліція Ніжинського району

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь