Розтратив понад 5 млн грн бюджетних коштів на закупівлі генераторів – судитимуть керівника ніжинського комунального підприємства

🔸Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора комунального підприємства Ніжинської міської ради Чернігівської області за фактами розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, у великих та особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану (ч. 4, 5 ст. 191 КК України).

🔸Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом листопада-грудня 2022 року директор одного з комунальних підприємств Ніжинської міської ради, ігноруючи надану фахівцем з публічних закупівель інформацію про найбільш економічно вигідну цінову пропозицію за результатами аналізу ринку, одноособово підібрав підприємства з м. Кам’янське Дніпропетровської області та уклав 6 договорів на придбання електрогенераторів загальною вартістю 12 млн грн за значно завищеними цінами.

🔸Внаслідок вказаних злочинних дій місцевому бюджету завдано збитків майже на половину від суми закупівлі, що становить понад 5 млн грн.

🔸За вчинене обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

🔸Викриття протиправної діяльності здійснювалося слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу УСР в Чернігівській області.

🖇️Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Чернігівська обласна прокуратура

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь