Ніжин кримінальний: нові підозри в розграбуванні міста

 

 

 

 

Приїжджі керівники, які зʼявилися тут декілька років тому, продовжують ганьбити Ніжин своїми кримінальними справами. Іногородній мер Ніжина Кодола, після призначення, завіз у місто таких же гастролерів і призначив на практично всі керівні посади. А ті, створивши відповідний клан, почали розграбовувати комунальну та бюджетну сферу міста.

Ще рік тому актив міста та деякі депутати намагалися створити тимчасові комісії щодо зупинення подібних злодіянь, але більшість депутатів не підтримали цей проєкт. Тож результатом злочинної бездіяльності міської ради і кримінальної діяльності іногородніх стала чергова логічна підозра екс-керівнику міськводоканалу.

Нагадаємо, що в минулому році була озвучена підозра в розкраданні більш, ніж 5 млн гривень на закупці генераторів, а цього разу додалися ще 2 млн на закупці обладнання. Суд намагався відсторонити своєчасно керівників, які підозрювалися в злочинних діях але міська влада ігнорувала ці ухвали, дозволяючи і далі «керівникам» робити свою «справу».

За подібне кришування обласна прокуратура відкрила чергову кримінальну справу на секретаря ради Юрія Хоменка. З цього приводу активісти Ніжина збирали підписи громади у наметах задля прискорення розгляду даної справи в суді. Адже подібні дії посадовців дали можливість вивести ще біля 10 млн грн з водоканалу на фірми Камʼянського, начебто на інформаційні послуги.

Подібне відбувається не тільки з водоканалом та комунальниками. Ще один привезений керівник з Камʼянського – головний лікар міськлікарні Ольга Швець, після спроби звільнення значної частини колективу, гучних скандалів по тендерам, які знову ж виводили кошти у їх рідне місто, зараз мало не щотижня має конфліктні ситуації в лікарні, що вкотре підтверджує нездатність керування закладом. Мабуть, таке завдання перед нею і не стояло.

Декілька кримінальних справ по ній та по закладу розслідуються правоохоронними органами, тож чекаємо на вручення підозр. Перший заступник Кодоли – Федір Вовченко теж житель Камʼянського поки проходить по справах, як свідок. Саме в його підпорядкуванні в більшості всі приїжджі іногородні керівники, по яким ведуться або готуються кримінальні справи.

Міський голова намагається відсторонитися від цих скандалів, перебуваючи постійно в зарубіжних відрядженнях та просто втікаючи з Ніжина.

Скільки ще таких кримінальних справ потрібно відкрити, щоб ніжинці та депутати міської ради все ж таки зупинили те свавілля, яке відбувається і на комунальних підприємствах Ніжина, та й взагалі з керівництвом міської ради? Адже такого безладу Ніжин не памʼятає за усі часи.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь