Ніжинська влада знову зволікає з допомогою військовим

 

 

 

 

Сьогодні в черговий раз міська рада виставила на виконком тільки 5 дронів, продовжуючи ганебну практику розтягування в часі надання допомоги ЗСУ.
Ці дрони потрібно було закупити ще в лютому, коли було прийняте рішення про виділення 12,4 млн на запити військових частин.
Минуло майже два місяці, а навіть половина цих коштів не освоєна. Згідно відкритих даних в системі Prozorro, за період з 08 лютого і дотепер з 12,4 млн було проведено лише 8 тендерних закупівель на суму 4,3 млн грн.
До речі запит від військових на ті дрони, закупівлю яких схвалив сьогодні виконком надійшов аж 9 лютого: пройшло 47 днів, поки його вирішили задовольнити, щонайменше 10 днів триває тендерна процедура, потім ще треба зачекати, поки ті дрони доставлять міській раді і поки вона передасть їх військовим. Тобто, щоб отримати необхідне військовим потрібно чекати 2-3 місяці.
Міська рада повинна була зібрати всі заявки, проаналізувати їх і на всі необхідні запити, провести тендерні закупівлі. До цього часу це не було зроблено, про що наголосив в черговий раз депутат Сергій Охонько: «Що заважало Ніжинській владі відразу оголосити тендери по всім наявним запитам, якщо кошти вже було виділено, чому їх «розтягують» у часі?».


Секретар міської ради Юрій Хоменко озвучив чергову маніпуляцію, що в одному тендері не можна закупити все необхідне.


Про один тендер мова взагалі ніколи не йшла. Мова йде, йшла про те, щоб швидко надати можливість нашим бійцям отримати обладнання. Для цього треба було вже давно, згідно з усіма заявками провеси різні тендери на різні види обладнання.
«Чому не можна було оголосити декілька різних тендерів згідно наявних запитів і потреб військових, на які вже було виділено кошти?» – на це та інші питання щодо допомоги ЗСУ представники влади відмовились відповідати, припинивши обговорення даної проблеми. Адже пояснити два місяці згаяного часу просто нічим.
Тож поки наша міська влада їздить по закордонам, відпочиває, розважається та намагається розтягнути виділені кошти на весь рік, задля щотижневого піару, кожного дня гинуть воїни, які своєчасно не отримують дрони, тепловізори та інше так необхідне обладнання.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь