Нетверезий водій спробував «залагодити справу» за 600 доларів

Поліцейські групи реагування патрульної поліції у Бобровицькій громаді Ніжинщини викрили 34-річного водія з явними ознаками сп’яніння, який спробував «залагодити справу» за 600 доларів США. Відтак, за свої дії чоловік понесе і адміністративну, і кримінальну відповідальність.

В ході патрулювання автошляхів району поліцейські відділення №2 (м. Бобровиця) Ніжинського райвідділу поліції зупинили для перевірки легковий автомобіль. Спілкуючись з водієм, патрульні звернули увагу на явні ознаки сп’яніння у чоловіка.

Прагнучи уникнути відповідальності, громадянин запропонував поліцейським неправомірну вигоду в сумі 600 доларів США за відмову від складання адміністративних матеріалів.

Патрульні застерегли водія від таких протизаконних дій, проте чоловік наполегливо повторював свою пропозицію. Це зафіксувала бодікамера поліцейського.

На місце події патрульні викликали слідчо-оперативну групу поліції, яка задокументувала факт вчинення нетверезим водієм кримінального правопорушення.

Слідчий поліції під процесуальним керівництвом прокуратури розпочав провадження за частиною 1 статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 4 років позбавлення волі.

Відносно правопорушника поліцейські також склали адміністративні матеріали за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортом у стані алкогольного або іншого виду сп’яніння).

Таким чином, зловмисник понесе і адміністративну, і кримінальну відповідальність.

Поліція Ніжинського району

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь