Якщо некомпетентна влада, – тоді страждає вся громада

 

 

 

 

На відео – центральна вулиця Ніжина,  його головна автомобільна артерія, якою рухається основний потік машин та маршрутний транспорт. По всій дорозі ми бачимо ями по 20-30 см глибиною.

Наслідок такого стану асфальтного покриття на дорозі – пошкодження автомобіля. Першими під удар потрапляють колеса, диски та шини. Навіть, якщо колесо не лопне відразу – може з’явитися грижа або бічний поріз. Також можуть постраждати підвіска і рульове управління. Якщо удар був дуже сильним і при попередньому огляді не було виявлено пошкоджень, це не означає, що все в порядку. Проблеми можуть проявитися тільки через деякий час і як правило – в самий невідповідний момент. Найсумнішим наслідком може стати ДТП, в результаті якої постраждають люди.

На думку ніжинців, в такому жахливому стані дороги не були ніколи. І це при тому, що на їх ремонт  щороку виділяється все більше і більше коштів.

Зараз вже кінець березня, погодні умови вже давно дозволяють розпочати ремонт (зазвичай такі роботи починають в лютому місяці). Однак наша нинішня влада цим не переймається – до сих пір на жодній ділянці доріг роботи не розпочалися, і незрозуміло, коли розпочнуться.

Чому міська влада зволікає з цим? Мабуть чекає, щоб ями виросли ще більше, тоді і гроші на ямковий ремонт можна буде використати по повній. А сума в бюджеті  в цьому році на ямковий ремонт закладена рекордна – 27 мільйонів. Гроші є, а результату не видно. І так відбувається не тільки з дорогами. Зволікання з дійсно критичними витратами, такими, як ремонт доріг, допомога ЗСУ, будівництво укриттів в школах, якого ніжинці чекали більше 2-х років і тільки завдяки батькам та активістам вдалося добитись їх встановлення,  – це системне явище в діяльності керівництва нашого міста. Зате закупівлі, по яким потім відкриваються кримінальні провадження відбуваються швидко та оперативно.

А поки Ніжинська влада зволікає,  ми бачимо постійний стрес водіїв на дорозі, побиті та поламані автівки, постійно пошкоджені колеса автомобілів та реальну загрозу для життя та здоров’я усіх учасників дорожньо-транспортного руху.

Наталія РУЛЬОВА

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь