Як обирати тактичний одяг правильно: 5 критеріїв, які потрібно врахувати

 

 

 

 

Коли є потреба придбати тактичний одяг, варто пам’ятати, що до такої покупки слід завжди підходити максимально уважно та без поспіху. Адже мова йде не про звичайне вбрання, а, так би мовити, спецодяг, який відтак має відповідати певним нормам.

Під поняттям одягу тактичного розуміють вбрання, яке шиють спеціально для військових, поліцейських, рятувальників, охоронників, лісників та представників інших суміжних професій. Тому перше правило – обирати такий одяг у спеціальних магазинах, наприклад, це може бути воєнторг чи щось на кшталт того.

Пам’ятайте, придбання таких речей десь на ринку чи в «секонді» – не надто вдала ідея, адже є ризик купити товар низької якості, який навряд чи відповідатиме необхідним стандартам.

Саме тому п’ятірка слушних критеріїв вам обов’язково стануть в нагоді.

Функціональність

Перш ніж купувати тактичний одяг, добре подумайте над тим, для яких завдань ви його будете використовувати. Тому звертайте увагу на:

  • Кількість кишень, присутність застібок, липучок для шевронів тощо;
  • Наявність чи відсутність водовідштовхувального ефекту і т.д.

Не забувайте, що врахування цих моментів допоможе обрати одяг з підхожими характеристиками, які забезпечать і комфорт, і потрібну функціональність.

Матеріал

Матеріал, з якого виготовлений тактичний одяг, відіграє вкрай важливу роль для забезпечення комфорту і оптимального захисту.

Він повинен бути міцним і приємним на дотик, мати належну повітропроникність, не викликати подразнень та інших алергічних реакцій. Серед популярних рішень – бавовна + поліестер.

Розмір

Не спішіть фоормляти замовлення, якщо не впевнилися, що обрали підхожий розмір. Адже придбаний занадто малий чи занадто великий тактичний одяг може затим принести купу проблем.

Обов’язково користуйтеся таблицею розмірів або ж консультуйтеся з менеджерами продавця, бо це дуже важливо. Бо добре підібраний тактичний одяг забезпечує не тільки відмінний захист, а й повну свободу рухів.

Зовнішній вигляд

Хоча функціональність є головним пріоритетом, зовнішнім виглядом одягу тактичного все ж не варто нехтувати.

Обертайте не тільки такий дизайн, який вам подобається, але й такий, що відповідає потребам та професійним вимогам. Наприклад, для військових це так званий «пік сель», тоді як для рятувальників – суцільний темно-синій колір тощо.

Виробник

Старайтесь віддавати перевагу кращим виробникам тактичного одягу. Не економте на покупці таких речей, адже така ідея в майбутньому може обернутися в суцільну халепу, відтак доведеться купувати новий одяг, витрачаючи на це додаткові кошти.

Підсумок

Купівля тактичного одягу – це не просто побачив і замовив. Це відповідальне завдання, що потребує уважного підходу, зокрема важливо зважити всі «за» і «проти», а вже потім приймати остаточне рішення.

Врахуйте згадані вище критерії, і тоді ви купите підхожий одяг, який прослужить вам довго і радуватиме якістю, практичністю та комфортом.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь