У Ніжинській міській лікарні айфоном забивають цвяхи…

Саме такий вислів спав на думку фахівцям з реабілітації, коли вони дізналися, яке обладнання вирішила закупити Ніжинська міська лікарня для свого реабілітаційного відділення, де планується встановити 30 ліжок. Близько 25 мільйонів гривень просила гендиректор Ольга Швець у депутатів на бюджетній комісії для закупівлі даного обладнання.

Нагадаємо, депутати в обговоренні висловилися, що зазначена сума занадто велика і варто шукати можливості отримання подібного обладнання шляхом співпраці з донорами та благодійними організаціями, які постійно безкоштовно поставляють обладнання. Адже це нормальна, здорова практика по всій Україні. Та на пленарному засіданні все ж таки більшість депутатів проголосувала за виділення 20 млн грн на дану закупівлю.

Однак місцеві активісти все одно звернулися до лікарів-реабілітологів з інших областей та до працівників міжнародних фондів, які сприяють безкоштовному забезпеченню обладнанням реабілітаційних центрів. На днях відбулася зустріч з донорськими організаціями та фахівцями Київського обласного центру ментального здоровʼя в місті Ворзель, де розглядалася можливість отримання безкоштовного необхідного обладнання для Ніжинського відділення. Фахівці були вражені запитом по обладнанню, адже воно було найдорожчим в своїй специфіці і навіть центри, де більше 100 військових одночасно проходять реабілітацію не завжди купують подібне, а обходяться аналогами, які доставляють безкоштовно в Україну благодійні фонди.

У результаті зустрічі представники фондів запропонували вивчити потребу та надати можливі варіанти надання безкоштовного обладнання для Ніжинської міської лікарні. Дружні спеціалісти з інших регіонів та реабілітаційних центрів запропонували представникам Ніжинської лікарні, як приклад, відділення в Ворзелі, для вивчення процесу реабілітації та обміну досвідом. Ми, як журналісти, зі свого боку, провели невеличке розслідування і з’ясували, що на даний час у міській лікарні вже закінчилися тендерні процедури і цікаво те, що тендери проводяться зараз, а поставка вказана до 31 грудня цього року.

Дивно, бо ж це не роботи чи послуги, які тривають рік, це закупівля, а вона триває максимум місяць-два. Ніхто не може знати, що відбуватиметься за рік, і чи отримаємо ми це обладнання, або взагалі ці компанії зникнуть разом з десятками мільйонів бюджетних коштів Ніжинської громади. Тому виникає багато логічних запитань до самого тендеру і доцільності закупівлі такого обладнання. Цікаво дізнатися, хто з фахівців рекомендував саме таке обладнання і чим вони керувалися? Але керівник лікарні на ці питання відповіді не дає.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь