На ворожі колони – з голими руками: бахмачанин велосипедом намагався зупинити колону окупантів

26 лютого колона вражих танків та БТРів зайшла у Бахмач. Місцеві говорять, що йшло дуже багато і зайшли в місто, звідки ніхто не чекав. Бахмачанин Сергій Шевченко, щоб зупинити нелюда, кинув свій велосипед на ворожу техніку. Про цю історію багато хто чув, ми теж вирішили поспілкувалися з сміливцем.

Дружина мені сказала, що по Бахмачу їдуть танки. Каже, страшно їй. Я довго не роздумував, бігом на велосипед – і в центр, – пригадує Сергій. – Страху не відчував, тільки шалену злість, аж закипало все всередині”.

Місцеві пригадують, що колона йшла з важким озброєнням, бронетехнікою. Аж ось чоловік, який буквально летів на велосипеді, зістрибнув майже на ходу і кинув велосипед під гусениці. І так кілька разів поспіль безстрашно кидав свій двоколісний від техніку ворога.

“Вони почали рушати. В мене всередині все аж клекотало від обурення. Один поїхав, я давай на другий танк. Узяв і кинув. Він переїхав і суне далі. Я знову кидаю, вже на другий. А як третій підїхав, то на нього заскочив. Я служив командиром танку у свій час, два роки, то розуміюся в цій техніці. Хотів, щоб він зупинився, і ногою закрив механіку амбразуру, щоб він не бачив, куди їде. Йому темно стало, і танк зупинився”, – пригадує Сергій. – Потім хтось із них, може який командир, стрельнув з автомата вверх. І знов поїхали. Ну, я тоді велосипед зі злості закинув їм наверх, так і поїхали. А там далі зупинилися і скинули його”.

Нині Сергій їздить на новій техніці – велосипеді з електромотором. Йому його подарував місцевий аграрій.

Вчинок Сергія Шевченка бахмачани називають безстрашним. Сергій же нічого особливого в ньому не бачить.

“Та чи допоміг що-небудь велосипед? Може ж таки вони злякалися – не знаю, але сто відсотків побачили, що люди їх тут не хочуть, а значить, робити їм тут нічого!”.

Потім, коли містяни зняли все це на відео і виклали в інтернет, ролик став символічним. На основі цього сюжету була викарбувана памятна монета з мапою вторгнення. Український ювелійний дім зробив статуетку з гірського кришталю з лазерним 3D-моделюванням.

Підготувала Валентина ПИЛЬНИК

Фото скрін з сайту Суспільне

Даний матеріал виготовлено за фінансової підтримки ГО “Інститут масової інформації” в рамках проєкту міжнародної організації Internews Network

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь