Носівщина в жалобі

Надійшла важка і болюча звістка у Носівську громаду. Загинув носівчанин Микола Миколайович Пономаренко.

Молодший сержант Микола Пономаренко (19.12.1973 – 10. 05.2024) народився  в с. Велика Мотовилівка, на Київщині. За кілька років  родина переїхала до Носівки. Микола тут закінчив Носівську школу №1.  Мама  ставила на ноги своїх дітей сама, тому Микола  швидко подорослішав і пішов працювати. Створив власну родину, разом з дружиною виховували двох синів. Будували власне життя, мали багато  планів і сподівань. Все це в одну мить перекреслила страшна дата в календарі: 24 лютого 2022 року.

 Цього дня Микола був на роботі. Він працював слюсарем – ремонтником  рухомого складу Укрзалізниці. А вже наступного дня стояв біля військкомату. Того дня його не забрали. Бракувало  зброї на всіх бажаючих. Але він  щодня здійснював патрулювання та ніс службу у теробороні, прагнув бути корисним рідному місту у найважчий час.

Вже 8 березня Микола Пономаренко  разом з побратимами  у складі Збройних Сил України  їхав на оборону Чернігова. Потім був Бахмут, інші пекельні місця, де стояли наші воїни-титани. Микола був серед них.  Він виконував обов’язки командира відділення 2 кулеметного взводу 2 стрілецької  роти. Його всі поважали, бо ніколи не схибив,  бо завжди був попереду.  Його син Анатолій  також нині боронить Україну  у складі 46-ї аеромобільної бригади…

 Війна для Миколи скінчилася. Він назавжди став воїном Небесного війська…

 На те завдання, яке стало останнім для нашого земляка, на Луганщині, він не мав іти. Щойно повернувся з лікування. Але розуміючи  відповідальність за кожного солдата,  він пішов…

У вічність.

Залишаючись вірним військовій присязі на вірність українському народові, мужньо виконуючи свій військовий обов’язок  із захисту України, її свободи і незалежності, Микола Пономаренко загинув, внаслідок  ворожої атаки біля населеного пункту Луганської області.

Сталося це 10 травня.

 Носівська міська рада, виконавчий комітет, депутатський корпус щиро співчувають та розділяють біль непоправної втрати з дружиною, Тетяною Вікторівною, синами Анатолієм та Миколою.

Вічний спочинок загиблий Герой знайде на кладовищі по вул. Троїцька у Носівці.

 Світла пам’ять Воїну Миколі!

Про дату зустрічі та прощання із Миколою Пономаренком повідомимо додатково.

 Пресслужба Носівської міської ради

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь