Шум в нічний час на вулицях Ніжина: як з цим боротись

 

 

 

 

Ніжинці часто скаржаться на те, що в нічний час на вулицях міста, незважаючи на комендантську годину продовжують гудіти машини та ревіти мотоцикли. Нещодавно містян дуже налякало гудіння, схоже на звук Шахеда. Виявилось, що це серед ночі сушили дорожню розмітку.

Велика кількість населення переживає наслідки війни не тільки фізично, але й психічно. Це проявляється у вигляді підвищеної тривоги, гострої стресової відповіді, ПТСР. Характерним симптомом таких станів є гіперпильність, коли людина прислухається до кожного звуку, інтерпретуючи його як небезпеку. Хронічне перебування в такому стані знижує імунітет, погіршує серцеву діяльність, призводить до погіршення продуктивності та працездатності. Відомі випадки зупинення серця.

Як боротися з цим неприємним явищем, яке не тільки порушує громадський спокій, а й  загрожує психічному та фізичному здоров’ю мешканців нашого міста.

На Сумщині знайшли спосіб вирішити цю проблему. В Охтирській територіальній громаді  20 липня, на засіданні виконавчого комітету розглянули питання «Про обмеження в русі деяких транспортних засобів та використання інструментів з двигунами внутрішнього згорання на території Охтирської міської територіальної громади».

Члени виконавчого комітету вирішили: на території Охтирської міської територіальної громади рух транспортних засобів, що використовують у своїй конструкції систему випуску відпрацьованих газів «прямотік», інші вихлопні системи, де відсутній шумопоглинач, а також заборонити під час оголошення сигналу «Повітряна тривога» в будь-який час доби роботу мотокос, бензопил, інших інструментів з двигунами внутрішнього згорання до сигналу «Відбій повітряної тривоги».

Можливо, Ніжину не завадило б також прийняття подібного рішення виконавчим комітетом міськради. Це допомогло б забезпечити громадський порядок та запобігти шкоді для здоров’я містян.

Наталія Рульова

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь