Сімейна лікарка отримала ключі від власної квартири в Батурині

Підтримка молодих лікарів – важливий напрямок діяльності Батуринської міської влади. Залучення молодих перспективних фахівців у сфері медицини сприятиме підвищенню рівня надання медичної допомоги у закладах охорони здоров’я. Так, менше року тому в КНП “Батуринський міський центр первинної медико-санітарної допомоги Батуринської міської ради” почала працювати сімейний лікар Ірина Олександрівна Філіппова. Сьогодні лікар ще й виконуюча обов’язки директора КНП.

Міська рада надала всі необхідні умови для того, щоб фахівчиня залишилася працювати в Батурині. Міський голова Леонід Душа говорить: “Ми розуміємо, як важливо для громади отримувати якісні медичні послуги, які цінні молоді спеціалісти. Міська рада надала Ірині Олександрівні житло з можливістю його приватизації. Це – трикімнатна квартира. Також влада допомогла зробити ремонт в квартирі”.

Ірина Олександрівна працює сімейним лікарем на півставки, обслуговує до 900 декларантів.

“Найстаршим моїм пацієнтам – за 90, діток до року близько 10. Особисто мені простіше працювати з дітками, вони більш вдячні в лікуванні, їх легше лікувати”, – з доброзичливою посмішкою говорить лікарка.

Лікарня обслуговує всю громаду, до неї входять дві амбулаторії: Батуринська і Городищенська, та 7 ФАПів.

Всього в КНП “Батуринський міський центр первинної медико-санітарної допомоги Батуринської міської ради” працює троє сімейних лікарів: Ірина Олександрівна Філіппова, Глушко Тетяна Григорівна, яка присвятила лікарській справі 35 років, і Басок Микола Миколайович – приїжджає на прийом до пацієнтів з Городищинської амбулаторії.

Чи є потреба в медичному забезпеченні?

-Закладу потрібен плантограф – прилад для діагностики плоскостопості та отримання плантограм, щоб лікувати відхилення дитячих стоп, та таблиця для перевірки гостроти зору.

За умовою, отримавши житло, Ірина Олександрівна зобов’язана відпрацювати в лікарні 7 років.

“Зроблю це із задоволенням, бо любою свою роботу”, – зазначила фахівець.

Валентина Пильник

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь