Секретар однієї з міських рад Чернігівської області підозрюється у невиконанні судового рішення

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру секретарю однієї з міських рад Чернігівської області в умисному перешкоджанні виконанню ухвали суду, що набрала законної сили, вчиненому службовою особою (ч. 2 ст. 382 КК України).

🔹За даними слідства, чоловік, працюючи на посаді секретаря однієї з міських рад Чернігівської області, був визначений резолюцією заступника міського голови відповідальним за виконання ухвали Чернігівського апеляційного суду про відсторонення від займаної посади начальника управління житлово-комунального господарства та будівництва, якому повідомлено про підозру у службовому підробленні, пособництві у заволодінні підрядником бюджетними коштами шляхом зловживання своїм службовим становищем. Отримавши листа слідчого з відповідною ухвалою, підозрюваний проігнорував вищевказану резолюцію, підготував та зареєстрував лист про повернення ухвали суду без виконання.

🔹Таким чином, підозрюваний перешкодив виконанню ухвали Чернігівського апеляційного суду, що набрала законної сили. Тільки у зв’язку з повторним зверненням прокурора з відповідним клопотанням, ухвалою суду начальника управління було відсторонено від займаної посади.

🔹Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу УСР в Чернігівській області ДСР НП.

📎Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Чернігівська обласна прокуратура

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь