Відбулось судове засідання по справі секретаря Ніжинської міської ради

Сьогодні в місті Чернігові Новозаводський районний суд приймав рішення по резонансній справі щодо секретаря Ніжинської міської ради Юрія Хоменка.

По справі №751/4758/24 обирали запобіжний захід. В якості свідка до суду прибув міський голова Ніжина Олександр Кодола, однак до зали судових засідань його не впустили, тож він лишився чекати свого вірного секретаря під приміщенням суду.


Пресу, на жаль, на засідання, де розглядалась зазначена справа, також не пустили, так як є розпорядження, згідно з яким доступ сторонніх осіб, які не є сторонами у справі, обмежено.

Ми намагались узяти в нього коментар, щодо того, що відбувалось на суді, які рішення було прийнято, однак Юрій Хоменко проігнорував це запитання, його більше цікавило, звідки преса та громадськість дізнались про дату та місце розгляду судових справ. Зрозуміти, що судові реєстри є відкритими і прозорими, на відміну від діяльності ніжинської влади, секретарю, мабуть, було важко.


Також ми спробували узяти коментар в Олександра Кодоли, як могло так статись, що секретар міської ради не виконав ухвалу суду?  Мер Ніжина вважає цю справу абсурдною, тим самим нівелюючи значення судової гілки  влади та її рішень.

  На запитання, кого, в разі відсторонення Юрія Хоменка, Олександр Кодола бачить на посаді секретаря, відповіді ми не отримали.

І хоча на даний час нам  невідомо, яку ухвалу виніс суд, але відповідно до частини другої статті 2 Закону судові рішення є відкритими та підлягають оприлюдненню в електронній формі не пізніше наступного дня після їх виготовлення і підписання, крім ухвал про арешт майна та тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальних провадженнях, які підлягають оприлюдненню не раніше дня їх звернення до виконання. Тож чекати, коли «таємниця слідства», як назвав свої судові справи Юрій Хоменко, розкриється залишилось недовго.

Завтра 30.05.24  має слухатись справа про відсторонення Юрія Хоменка від займаної посади (справа 751/4759/24).

Цікаво, в разі прийняття ухвали про відсторонення секретаря, чи виконає міська рада  цю ухвалу, чи знову хтось підпише відмову, аби тільки виграти час для того, щоб сховати кінці в воду.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь