Ми почали стріляти так, що аж гайки з машини летіли!

 

 

 

 

Сержант Ярослав Дондик родом з Чернігівщини, нині він – командир бойової машини в 72-й ОМБр ім. Чорних Запорожців. За зразкову службу, проявлену мужність та успішне виконання завдань під час боїв воїна нагородили почесним нагрудним знаком «Золотий хрест». Відзнаку йому вручав особисто Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський.

Кар’єру військового Ярослав обрав досить рано, коли йому було лише 19 років. Був 2017 рік – розпал АТО. Та це не налякало юнака, тож він самостійно прибув до ТЦК та СП у Сосниці, вибув на підготовку до навчального центру і згодом уклав контракт зі Збройними Силами України:

Контракт підписав у Десні. Я противник строкової служби. А от за три роки контракту вже можна щось навчитися. Командири розуміють, що ти їхня поміч і потенційна заміна, тому вчать всього завзятіше.

Після навчань в Десні молодий перспективний контрактник потрапив до 72-ї окремої механізованої бригади, де йому одразу дали в розпорядження БМП-2. Щоб теоретичні знання стали практичними довелося чимало часу провести на полігонах, а після цього сталася перша ротація в АТО.

У 2022-му, коли Ярослав повернувся після чергової ротації з Авдіївки, він ледве встиг відгуляти відпустку – почалося повномасштабне вороже вторгнення. Його екіпаж вже знав точку, де мали тримати оборону – це було біля Броварів. Ще в лютому їм на підмогу прийшли мобілізовані добровольці, вони також потрапили в підпорядкування до Ярослава, який у той час був командиром позиції. Після виконання бойових завдань з оборони Київщини його підрозділ вирушив на Донеччину – у Бахмут. Там було складно, розповідає Захисник:

– Постійні обстріли. Більшість часу мій екіпаж займався евакуацією поранених й підвозом провізії та БК. Після Бахмату наш батальйон перемістили на Вугледарський напрямок. Тут склалося як треба – ми почали стріляти так що аж гайки з машини летіли!

Екіпаж Ярослава, під час боїв за населений пункт Павлівка знищив значну кількість піхоти ворога. А також прицільним вогнем знищили БМП-3 противника. Чорні Запорожці вже понад 800 днів тримають місто Вугледар, а БМП-2 Ярослава зробила значний внесок у цей здобуток. На їх рахунку незлічена кількість ворожої піхоти, схованки та дрібна техніка ворога, а також склади з БК, нищити які особливо полюбляє Ярослав.

72 ОМБр ім. Чорних Запорожців
Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь