Ніжинка побудувала вигрібну яму “перед носом” у сусіда

“Я – не остання людина в місті Ніжині, я з усіма домовилася і мені – можна”, – заявила ніжинцю його сусідка, облаштувавши вигрібну яму в безпосередній близкості до його джерела питної води – з такою ситуацією прийшов сьогодні, 13 червня, на прийом до голови мешканець нашого міста.

“Сусідка побудувала вигрібну яму на відстані 4 метри від мого колодязя, що є прямим порушенням як санітарних норм України, так і добросусідських відносин, – акцентував заявник. – Неодноразово я, залучивши відповідні служби, просив її припинити, однак вона закінчила будівництво, вже користується ямою і свідомо забруднює мені джерело питної води”.

Начальник віділу з благоустрою підтвердила: “Чоловік звернувся до відділу на момент будівництва ями, коли ще була можливість зупинити цей процес. У телефонній розмові сусідку попросили перенести яму в інше місце (подвір’я дозволяє), бо ж, дійсно, об’єкт розміщено з порушенням вимог, не дотримані ні будівельні, ні санітарні норми. Сусідка відреагувала агресивно, роботи продовжувалися. Тому ми виїхали на місце і склали припис, у якому зобов’язували жіку в 10-денний термін виконати вимоги.

У поясненні сусідка написала, що зобов’язується прибрати яму за наявності в неї коштів. Минув час. Усе залишилося без змін.

Якщо в подальшому добросусідські стосунки не буде врегульовано, то потрібно звертатися до суду”.

“Я довго терпів, – говорить заявник, – але ж, ви розумієте, сусідка не припиняє користуватися ямою і робить це свідомо!”.

Вийшов з прийому чоловік з тією самою ситуацією, з якою й заходив бо, як було озвучено в процесі обговорення, міська рада не може перекопати ту яму, чи заборонити дії сусідки. Нічим йому тут не допомогли.

Буду звертатися до суду про навмисне забруднення джерела питної води і про те, що деякі ваші співробітники цьому сприяють“, – резюмував чоловік.

Слідкуємо за ситуацією далі.

Валентина ПИЛЬНИК

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь