Ніжинці запитують: де вода?

 

 

 

 

На вулиці стоїть аномальна спека. Головним заходом захисту населення від неї є забезпечення всім жителів міста доступу до чистої води. За таких погодних умов вода дійсно стає не тільки засобом порятунку від надвисоких температур, а і в багатьох випадках фактором, від якого залежить життя людини. Зневоднення і перегрів, особливо для тих, хто страждає на серцево-судинні захворювання, для маленьких дітей та людей похилого віку, можуть стати чинником, що спричинить летальні наслідки.

Що роблять в Ніжині, щоб запобігти цьому? Не повірите – припиняють водопостачання.

Найбільше страждає від відсутності водопостачання мікрорайон Гуньки. Практично весь час, поки діють графіки відключення світла, цей район Ніжина залишається і без води.

Ще в травні цього року Прем’єр-міністр України на засіданні Уряду наголосив, що в разі відключень світла «Має бути забезпечено роботу ліфтів, помп для водопостачання на верхні поверхи, окрема робота по генераторах та сонячних панелях».

Щодо сонячної енергії, то мережеву сонячну електростанцію на Ніжинському водоканалі мали побудувати ще навесні минулого (2023) року, про що заявив секретар міськради Юрій Хоменко у коментарях агенції Інтерфакс-Україна. Грант Ніжинська громада виграла ще взимку 2022 року. Минуло півтора роки, а віз і нині там.

Стосовно ж генераторів на Ніжинському водоканалі – точну кількість нам невідомо, але з відкритих джерел вдалося нарахувати 24 генератори (10 закуплено в 2022 році по завищеним цінам ще за часів, коли директором був сумнозвісний О. Марсов; 13 було передано різними благодійними організаціями та фондами;  1 генератор закуплено в березні цього року).

Задіяти наявні генератори для забезпечення людей водою – прямий обов’язок міської влади. Однак, керівництву міста давно байдуже на потреби ніжинців, у них є «важливіші» справи, ніж дбати про добробут та здоров’я містян.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь