Ніжинські освітяни обурені

До нас, в редакцію, звертаються представники освітян з проханням задати питання Ніжинській владі. Звісно, їхні прізвища ми називати не будемо, бо ж люди бояться за свої робочі місця, це зрозуміло, адже всі знають, що останні роки тиск на тих, хто критикує, чи просто ставить некомфортні, або прямі запитання, став шаленим…

Питання просте, але кричуще: чому на освітню зустріч і обмін досвідом з колегами в Латвію, так званий кампус у межах проєкту “Міст дружби Рига-Ніжин”, поїхали 90% працівників виконкому та міської ради, які взагалі не мають жодного відношення до освітнього процесу?

У той час, як педагогів – переможців конкурсів, отримувачів грантів та освітян, які насправді живуть бажанням покращити освіту в Ніжині, навіть і не запросили. Цікаво, яким власним досвідом з освітянського життя буде ділитися працівник виконкому, якого, за якісь сумнівні заслуги, було включено до складу членів цієї поїздки? Закрадаються думки, що все не так просто, і, можливо, ця поїздка делегації так званих “освітян” – просто привід гарно провести час за кордоном? Ну, а чом би й ні?

Насправді, такі заходи, які організовують наші закордонні партнери, вкрай важливі для профільного розвитку. Але ж, в такому разі, потрібно було підібрати фахівців своєї справи, яким і самим є про що розказати і для яких цей обмін досвідом дійсно стане в нагоді в роботі на освітянській ниві, а не спеціалістів з виконкому. Але, на жаль, і цього разу ніжинськи чиновники плювали на всіх!

Головне – відвести приближених до влади подалі від відключення світла, розбитих доріг та накучливих ніжинців з їх проблемами.

Тож, справді, питання: хто і за якими критеріями підбирав людей для спеціалізованої поїздки з розвитку освітніх процесів, коли з 30-ти осіб лише декілька мають відношення до ніжинської освіти?

Фото Ніжин Інвестиційний

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь