Сонячні електростанції – проєкт, про який “забули” ніжинські керманичі

Чим відрізняється Ніжин від таких міст, як Вінниця й Житомир?

Не лише густотою населення, а ще й тим, що там заздалегідь планували і виконали роботи по енергонезалежності своїх громад. А в Ніжині, на жаль, ні.

У Вінниці вимикають світло по дві-три години на добу, тоді як у Ніжині – понад 12 годин. У Житомирі відключень нема, жодної години. Це тому, що у міста є власна велика сонячна електростанція потужністю 50 мегаватів.

Зараз з сумом згадується 2021 рік… Чому з сумом? Бо і Ніжин міг би зараз не потерпати від відсутності світла щодня по півдоби, якби міська влада прислухалася до перспектиних пропозицій. Тоді, на сьогодні вже колишній радник міського голови Сергій Охонько, наполягав на будівництві поля сонячних панелей на Ніжинщині, а саме – біля села Кунашівка. Там міська влада має у власності більше 20 гектарів земель енергетики. Це б дало біля 20 мегават електроенергії і неабияк виручило б наше місто зараз. Сонячні електростанції – це оптимальний варіант для громад з невеликими бюджетами. І варто було лише прислухатися і почати щось робити, але ж, і цей проєкт, як і багато інших, було відкладено в довгий ящик, а далі – забуто.

Бо це нецікаво нашим керманичам, адже вони, як відомо, живуть іншими інтересами. Ну а результат такої недалекоглядності ми всі зараз бачимо неозброєним оком.

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь