Оксана з Ніжина малює та вишиває, тримаючи пензлик і голку зубами

Знайомимо з дивовижною дівчиною Оксаною, що живе у невеличкому місті Ніжин.

Дівчина вихованка Ніжинського будинку-інтернату. З раннього дитинства Оксанка виявляла особливу любов до мистецтва – чудово декламує вірші, має чарівний голос, яким підкорює серця слухачів. Дівчина знаходить втіху у віршах, годинами читає, та проживає кожен рядок. Крім цього, Оксана має ще одну пристрасть – гра у доміно, ця розвага стала для неї способом спілкування та взаємодії. Насолоджується кожною партією й розвиває стратегічне мислення.

Найбільше дівчина полюбляє малювати та вишивати картини різної складності.

РАНІШЕ МИ ПИСАЛИ: Тримаючи голку зубами, Оксана з Ніжинського будинку-інтернату вишила картину на благодійний ярмарок для ЗСУ

Незважаючи на свої таланти, Оксанка потребує підтримки та допомоги у розвитку своїх здібностей і подоланні життєвих труднощів.

Фахівці фонду, у рамках співпраці, постійно організовують арттерапевтичні тренінги та майстерки у стінах будинку-інтернету. Майстер-класи стали важливою частиною життя дівчини – допомогли їй не тільки розкрити творчий потенціал, але й подолати емоційні труднощі, що пов’язані зі страхом майбутнього. Оксана опанувала техніки малювання, ліплення, ниткотерапії та інше. Дівчина малює та вишиває за допомогою рота і це ще більше вражає.

Заняття не лише допомогли їй виражати свої почуття, емоції і думки, але й надали впевненості в собі та власних силах. Це результат поєднання таланту, наполегливості та підтримки з боку фахівців, які вірять у можливості Оксани. Її історія – це яскравий приклад того, як мистецтво може змінити життя, допомогти знайти себе й розкрити свої здібності.

Кожного разу переконуємося наскільки важливо надавати підтримку і можливості для розвитку осіб з інвалідністю, адже кожна людина має унікальний потенціал і безліч талантів.

Благодійний фонд “Карітас Чернігів”

Фото зі сторінки Оксани в мережі Фб

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь