Рада звільнила Резнікова з посади міністра оборони

Верховна Рада звільнила Олексія Резнікова з посади міністра оборони.

Про це народний депутат із парламентської фракції “Голос” Ярослав Железняк повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

Він уточнив, що ухвалення відповідної постанови №9679 “Про відставку Міністра оборони України Резнікова О.Ю.” підтримали 327 парламентаріїв.

Железняк також оприлюднив результати голосування по фракціях і групах. Згідно з його даними, відставку Резнікова з посади міністра оборони підтримали 210 депутатів з фракції “Слуга народу”, 24 – з “Європейської солідарності”, 11 – із “Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина”, 10 – із “Голосу”. Водночас серед представників депутатських груп за звільнення Резнікова проголосували 20 парламентаріїв із “Платформи за життя та мир”, 11 – із “За майбутнє”, 15 – із “Довіри”, 12 – із “Відновлення України”, а також 14 позафракційних.

Як повідомляв Укрінформ, 3 вересня Президент Володимир Зеленський заявив, що впродовж тижня запропонує парламенту звільнити Олексія Резнікова з посади міністра оборони і призначити на відповідну посаду чинного голову Фонду державного майна Рустема Умєрова.

Резніков написав заяву про відставку 4 вересня.

Олексій Резніков очолював Міністерство оборони України з 4 листопада 2021 року. Раніше, з 4 березня 2020 року до 3 листопада 2021 року, він обіймав посаду віцепрем‘єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

За керівництва Резнікова навколо Міністерства оборони України виникали корупційні скандали у сфері закупівель. Через це в січні 2023 року в медіа вперше з’явилася інформація про ймовірну відставку Резнікова з посади міністра оборони. Однак цього не сталося. У серпні ЗМІ знову почали поширювати інформацію про звільнення чинного міністра оборони, а також його можливе призначення послом України у Великій Британії. Водночас Резніков заявив, що він “не в курсі” про своє призначення послом у Британії після того, як піде з посади глави Міноборони.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь