У райсуді на Ніжинщині працюватиме юрисконсульт з Нафтогазу

25 липня 2024 Вища рада правосуддя ухвалила рішення про внесення подань Президентові України про призначення п’ятьох суддів на посади до місцевих судів, серед яких є і призначенець до суду на Чернігівщині. 

Мова йде про Сороколіта Євгена Миколайовича, який претендує на посаду судді Бахмацького районного суду Чернігівської області. 

На сайті ВРП повідомили, що кандидат у 2009 закінчив Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого, отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Правознавство» та здобув кваліфікацію юриста. Має стаж професійної діяльності у сфері права після здобуття вищої юридичної освіти щонайменше п’ять років, є компетентним, доброчесним та володіє державною мовою відповідно до рівня, визначеного Національною комісією зі стандартів державної мови.

На сторінці у соцмережах у кандидата зазначено, що раніше він працював головним юрисконсультом у групі компаній Нафтогаз. Сам зареєстрований у м.Суми, одружений, виховує двох синів. 

На сайті НАЗК є декларація кандидата. Євген Сороколіт володіє часткою квартири площею у 61,2 кв м у Сумах, решта – належить батькові. Також у родини є квартира у Києві, яку придбали у 2021 за 1,86 млн грн площею 69 кв м. Нерухомість записана на дружину. Також дружина Ірина Сороколіт володіє чвертю квартири у м. Олександрія на Кіровоградщині – загальна площа житла 70,5 кв м. Решта житла належить батькам та сестрі. 

У родини є авто – Seat Leon 2011 року випуску, яке належить дружині. 

Основний дохід Євгена Сороколіта – зарплата у ГК «Нафтогаз». Зокрема, в НАК «Нафтогаз» він заробив у 2023-му 557,7 тис грн. У «Миколаївгазі» юрисконсульт заробив гонорарів на 227,2 тис грн, у «Черкасигазі» – 181,3 тис грн, а також отримав страхових виплат на 26,5 тис грн. Первинна профспілкова організація також подарувала юристу 26,6 тис грн. 

Дружина Ірина працюючи у Державній податковій службі заробила 180,8 тис грн, а також у ТОВ «ВТС консалтинг» 15,6 тис грн, у адвокатському бюро «КМ партнери» – 3,4 тис грн. А у Державній службі транспорту- 87 тис грн. 

Нагадаємо, раніше стало відомо, що суддя Бахмацького райсуду Павло Пархоменко перейшов на роботу до Касаційного суду Верховного Суду України. Про це йдеться в Указі Президента України від 4 липня 2024 року Nº 424/2024 «Про призначення судді Верховного Суду».

Зокрема, працюватиме чернігівець суддею у Касаційному цивільному суді

Час Чернігівський” 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь