Житель Ніжинщини керував вчиненням злочинів

▪️Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Ніжинського району за фактами встановлення та поширення злочинного впливу, втягнення неповнолітнього у протиправну діяльність, незаконного придбання та зберігання з метою збуту особливо небезпечного наркотичного засобу, незаконного зберігання наркотичних засобів без мети збуту, крадіжки та вимагання (ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 185, ч. 4 ст. 189, ч. 2 ст. 255-1, ч. 1 ст. 304, ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 309 КК України).

▪️За даними слідства, обвинувачений, перебуваючи в Державній установі «Чернігівський слідчий ізолятор» та будучи неодноразово судимим за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, поширив злочинний вплив у слідчому ізоляторі та на території Чернігівської області.

▪️У період з серпня 2023 року по березень 2024 року він організував вчинення ряду злочинів, залучивши п’ятьох осіб, які перебували на волі, в тому числі неповнолітнього.

▪️Так, за вказівками організатора, четверо спільників проникли у домоволодіння ніжинця та викрали понад 1,5 тис. колекційних монет , які у подальшому планували продати та розділити отримані кошти між собою.

▪️Крім цього, зловмисник через месенджер «Whats App», шляхом погроз застосування фізичного та психологічного насильства вимагав 2,5 тис. доларів США в якості виплати неіснуючого боргу.

▪️Також слідством встановлено, що за попередньою змовою з обвинуваченим здійснювалося придбання особливо небезпечного наркотичного засобу, обіг якого заборонено – канабісу з метою його подальшого збуту на території Ніжинського району.

▪️За вчинене чоловіку загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від дев’яти до п’ятнадцяти років.

▪️Досудове розслідування здійснювалося слідчим управлінням ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу УСР в Чернігівській області ДСР НП.

📎Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним.

Чернігівська обласна прокуратура

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь