Королева ніжності

 

 

 

 

Сьогодні святкує свій день народження талановита, неповторна, красива, харизматична жінка, Перлина Ніжинщини Наталія Кудряшова.

Наталія Миколаївна – гордість, неперевершеність, ніжність, сила і краса української сцени. Її чарівний голос заворожує, надихає, чарує… Вона не просто співає, вона проживає кожне слово, передаючи слухачу всю неповторність української пісні. Має не просто талант, а дар Божий, який дається тільки добрим, щирим і самовідданим людям.

Вона змалечку заслуховувалась українськими піснями, які співали в родині, а коли пішла до школи, то ще в першому класі вчителька помітила яким особливим талантом наділена Наталя – вже тоді вона виділялась з поміж дітей своїм красивим, мелодійним голосом. А в п’ятому класі вчитель музики прийшов до батьків і порадив їм віддати талановиту доньку у музичну школу в Ніжин. І батьки погодились. Екзамен здала відразу і її зарахували на навчання по класу «Бандура». За роки навчання у музичній школі її талант підкорив глядачів не тільки  в Ніжині та районі, а й в області. Після закінчення вступила у Кіровоградський педагогічний інститут, навчаючись в якому відпрацьовувала в місцевій музичній школі. А далі місто Кременчук, де викладала музику. Вийшла заміж, народила сина. Коли повернулася до рідного села, працювала знову ж таки з дітьми в школі. Має понад 30 років  педагогічного стажу.

 Одного разу до Черняхівки на захід приїхали працівники відділу культури Ніжинської районної адміністрації і почувши неперевершений голос і професійне виконання Наталії Миколаївни запросили на роботу в методичний кабінет. Жодного заходу, жодного концерту не проходило в районі без неї. Її голос звучав, надихав, заворожував глядачів. В репертуар співачки входить більш ніж 300 сольних творів. Для неї писали пісні і музику, її поважають і люблять, нею захоплюються.

Після того, як в районі з`явилась дитяча школа мистецтв, Наталія Миколаївна починає  працювати з дітьми. Вона бачила в дітях талант і розвивала його. Багато її учнів стали гарними музикантами та виконавцями.

Декілька років Наталія Миколаївна проживала в Запоріжжі і там дарувала свій талант, свої пісні людям. Працювала в Ансамблі народної пісні та побутового танцю «Оксамит», була солісткою колективу. Гастролювала не тільки по Україні, а й за кордоном.

Свій пісенний  дар вона завжди віддавала з такою ніжністю, легкістю і щирістю, що не можливо було її наслухатись.

Напередодні дня народження ми завітали на гостину до берегині української пісні.

– Наталія Миколаївна, я знайома з Вами багато років, пишаюсь і ціную, що маю таку талановитого вчительку, наставницю і подругу.  Захоплююсь Вашою творчістю і харизмою.  Що для вас пісня?

– Пісня для мене це все! – говорить Наталія Кудряшова. –  Нею я живу і  надихаюсь. Я все своє життя  дарувала  людям пісню, свій голос і талант. Ні про що не шкодую, побувала скрізь, об`їздила з концертами багато населених пунктів, міст та містечок. Ціную талановитих і простих, добрих людей. Дуже люблю квіти.

Шановна Наталіє Миколаївно! Прийміть найщиріші вітання з днем народження! Будьте здорові та щасливі під мирним небом України.
Марина ІГНАТЕНКО

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приєднуйтесь до нашого Ютуб-каналу та слідкуйте за останніми новинами Ніжинщини

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь