Загострилися проблеми з ніжинськими перевізниками

 

 

 

 

Сьогодні на щотижневу оперативну нараду завітали представники вулиць Кунашівська і Переяслівська. Вже з п’ятниці по маршруту №13 не курсують автобуси.

Люди неодноразово зверталися з проханням вирішити проблему, вона з’явилась не сьогодні і не вчора. Проте перевізники відмовляються заходити на цей маршрут без підвищення тарифів.

Нагадаємо, раніше був розірваний договір з перевізником 11, 12, 13 маршрутів – ТОВ “Грааль”. Перевезення пасажирів по цих маршрутах взяли на себе два перевізники: приватне підприємство «Омнібус – Н» і ТОВ «Пассервіс». Тимчасовий договір з ними закінчився наприкінці вересня, але був відновлений 15 вересня.
Наразі, мешканці Мигалівки змушені йти 900 метрів полем, аби хоч якось добратись до міста. На зупинках, де вже ходять маршрутки, люди просто не вміщаються і залишаються далі чекати. Діти не можуть дістатися до школи і дитсадка, або їдуть в неймовірній тісняві. І як маршрут, де з ранку і ввечері їде стільки людей може бути збитковим?
Люди запропонували розглянути варіант, щоб 12 автобус заїжджав і на їхній куток. Але як зазначив Григорій Олійник: “Це питання не вирішиться швидко і його потрібно детально вивчати”. А що робити людям, які тут і сьогодні не мають транспорту, щоб доїхати у місто не зрозуміло.
 
Схожа ситуація і з маршрутом №8, який обслуговує ФОП Супруненко. Галина Жизневська повідомила редакції mynizhyn.com, що пан Супруненко І. В. зазвичай випускав на маршрут по 2 автобуси на рейс о 7:50 із вокзалу, а тепер лише один.
І вже вкотре на зупинці Україна (вулиця Синяківська) половина пасажирів не можуть потрапити в автобус – він переповнений. А це, до речі, небезпечно. Люди спізнюються на роботу і у школу, або змушені викликати таксі, бо альтернативи немає. Пан Супруненко в телефонній розмові повідомив, що не випустить другий автобус поки не піднімуть тариф.

Відвертий шантаж, що розпочали перевізники вражає всіх крім міської ради. І як наголосив заступник міського голови Григорій Олійник, без підвищення тарифів громадський транспорт у Ніжині взагалі може зупинитись, бо перевізники по вуха у боргах.

Нагадуємо, що питання підвищення тарифу буде вирішуватись цього четверга на засіданні виконавчого комітету Ніжинської міської ради, на 9.00 у малому залі.

Джерело: Mynizhyn.com

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь