Ніжинські депутати готують звернення до Президента щодо скасування рішення про підвищення цін на газ

 

 

 

 

Через наказ, який вийшов не так давно, про те, що з 1 листопада поточного року ціна газу для населення складатиме 8550 грн за тисячу кубометрів, вся громада та депутати Ніжинської міської ради вирішили виступити проти такого підвищення цін.

З огляду на це, на сайті Ніжинської міської ради  розміщено проект-рішення Про затвердження тексту Звернення до Президента України з вимогою скасувати рішення Кабінету міністрів України від 19 жовтня 2018 р. щодо підвищення ціни на газ

Його текст на засіданні постійної депутатської комісії з питань законності оголосив секретар міської ради Валерій Салогуб, котрий разом з іншими депутатами від ВО “Батьківщина” є ініціатором звернення.

Із текстом звернення до Президента України й Кабінету Міністрів з проханням не підвищувати ціни можна ознайомитися ТУТ

Як інформує офіційний портал Ніжинської міської ради, аргументами стало те, що зарплати маленькі, субсидії масово скасовують і, в решті решт, українцям вже просто немає чим платити, адже ціни ростуть, а зарплата залишається на місці.

«Вважаємо, що чергове підвищення ціни на газ для населення є перекладанням проблем НАК «Нафтогаз  України» на плечі пересічних громадян, що призведе до зростання цін, безробіття, низький дохід населення. На тлі всього цього підвищення стане фатальним для українського народу, адже вартість комунальних послуг для більшої частини населення може стати недоступною» – йдеться у зверненні.

Враховуючи всі обворення тексту Звернення під час постійних  депутатських комісій та враховуючи те, що останнім часом зростають ціни і на палтвно-мастильні матеріали, що також значно б’є по кишені пересічного громадянина, до самого тексту Звернення можуть бути внесені зміни під час пленарного засідання.

Тож, на черговій сесії міської ради, яка відбудеться 31 жовтня, депутати мають прийняти рішення про ухвалення звернення про скасування ціни на газ.

Таку ж вимогу до Президента скасувати підвищення ціни на газ для населення ухвалили: Камянець-Подільська (Хмельницька обл.), Снігурівська (Миколаївська обл.), Любарська районна рада на Житомирщині та Тетіївська райрада на Київщині, Броварська міська рада та інші.

Загалом, у понад 130-ти радах різних рівнів вже визначено дати проведення сесій, на яких розглядатиметься проект звернення до президента щодо скасування рішення уряду про підвищення ціни на газ.

Вікторія Коломійченко для сайту NizhynNews

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь