У Ніжина збільшуються шанси побудувати перший в області сучасний басейн

У 2018 році вперше, при затвердженні державного бюджету Верховною Радою було прийнято рішення про виділення більш ніж 300 млн. грн. на будівництво малих та середніх басейнів в Україні. Таке рішення стало для Ніжина другим шансом на втілення важливого для громади проекту – будівництво нового сучасного басейну. Його наявність сприятиме не лише покращенню здоров’я ніжинців, а й проведенню спортивних заходів, на які з’їжджатимуться спортсмени з усіх куточків України.

У минулому році депутатами Ніжинської міської ради було виділено частину коштів на проектну документацію. Проте, оскільки вона так і не була проплачена в повному обсязі сам проект «застигнув на місці». Були й інші перешкоди до його втілення, серед яких найголовнішою є дефіцитний бюджет міста.

 

На минулій черговій 44-ій сесії міської ради депутат обласної ради Сергій Охонько нагадав депутатам, що завершити почате, повністю розплатившись за проектну документацію і взяти участь у конкурсі організаторами якого є Міністерство молоді та спорту України. «Ми маємо всі переваги, адже проект майже готовий, і в нашій країні практично нема готових проектів, які могли б отримати фінансування з держбюджету», – зазначив депутат.

Рішення на користь громади Ніжина було прийнято на 45-ій черговій сесії, яка відбулась 19 листопада. Депутати Ніжинської міської ради підтримали виділення 500 тис. грн. на завершення проектування басейну! Отже, шанси Ніжина втілити мрію побудувати сучасний басейн збільшуються.

Марина Волинець

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь