Масниця в ніжинському садочку

 

 

 

 

ЯКІ Ж УКРАЇНСЬКІ МАСНИЦІ БЕЗ ВАРЕНИКІВ!
Останній тиждень перед Великим Великоднім постом у православних християн завжди вважався святковим. У народі ці дні називають Масниці, Сирниці, Сиропусний тиждень, Колодій… Попри те, що найзвичнішою стравою під час святкувань для нас є млинці, у давнину в Україні їх не пекли. Натомість у кожній хаті були вареники.
У розпал Масниць журналісти «Вістей» подалися за рецептом вареників до дитячого освітньо – ­виховного центру Софії Русової ДНЗ №13 «Берізка», у якому ніжинська малеча виховується у любові до України, шанобливому ставленні до родини, повазі до народних традицій і звичаїв, національних цінностей українського народу. А вареники з тринадцятого вже стали брендом та візитівкою закладу, без «пишнобоких» не обходиться майже жоден міський захід. З ними проводжають до лав армії новобранців, зустрічають бійців із фронту та поважних гостей.
ФОТО ВАЛЕРІЯ КИЧКА

НА ФОТО – (завідувач дитячого садочку №13, Заслужений працівник освіти України Наталія Примушко,кухарі Анна Бельська, Валентина Степа, Любов Топеха та вихованці)

Ніжинська міська газета “Вісті”

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь