Пенсіонерку з Ніжина обдурили шахраї

Натрапила на оголошення «Допомога всім українцям 6000 гривень»: ще одна мешканка Чернігівщини стала жертвою шахрайства «Допомога всім українцям», «Натисніть, щоб отримати грошову допомогу», або «Заповніть заявку на виплати від ООН» – поліцейські закликають громадян не переходити за подібними посиланнями в соцмережах та не вводити дані своїх банківських карток і пін-код нібито для «зарахування грошей».

31 липня до поліції звернулась 67-річна мешканка Ніжина із повідомленням, що з її банківського рахунку зникло понад 18 тисяч гривень. Жінка розповіла поліцейським, що в соцмережі побачила оголошення під назвою «Допомога всім українцям 6000 гривень».

Для отримання коштів жінка перейшла за посиланням і ввела всі реквізити своєї банківської картки. Після виконання цих умов з рахунку жінки зникли гроші.Нині поліція розшукує причетних до шахрайства у рамках кримінального провадження, відкритого за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліція наполегливо рекомендує: якщо вам пропонують «натиснути, щоб отримати грошову допомогу», або «заповнити заявку на виплати від ООН за 10 хвилин» – ігноруйте такі вказівки та не переходьте за посиланнями! Так діють шахраї! Будь-яка соціальна допомога не оформлюється в соцмережах, для цього слід звернутися до державної установи, ЦНАПу тощо.

Пам’ятайте: інформація про справжні державні виплати та порядок їх отримання міститься лише в офіційних джерелах.

Поліція Чернігівської області

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь