За недопалок – 2 тисячі: українцям загрожують величезні штрафи за сміття

 

 

 

 

Відповідний проект “Про управління відходами” був зареєстрований у Верховній Раді 2 липня . Його авторами стали фахівці Міністерства екології та природних ресурсів. Незважаючи на те, що законопроект нинішнє скликання парламенту прийняти не зможе, імовірно, напрацювання Кабміну знову буде подане в Раду вже цієї осені. Серед змін планують збільшити штрафи за сміття. Наприклад, за викинутий недопалок з вікна транспорту- 2 тисячі, а за псування сільськогосподарських земель – від 4250 до 8500 гривень. Полтавці поставилися до цієї звістки по- різному.

«Як 2 тисячі, то рас десь кине, а тоді вже думати буде людина»

«Якщо дитинку з малку не привчити, то в дорослому віці вона не викине в житті, треба з малечку,з дитячого садочку займатися цим питанням»«Розмір штрафу зафіксований, але мене з цією бумажичкою ніхто не може побачити на вулиці і тут же накласти штраф, дуже важко зафіксувати сам факт правопорушення»

«Это зависит не от денег, а от сознания человека, склад ума, если он не приучен с детства, я думаю и эти 2 тысячи ему не помогут»«Нужно приучать не деньгами, а с молодого поколения»

«2 тысячи, наверне, если нечем заплатить и тебя привлекут к какойто ответственности ты в следующий рас подумаєш:выкинуть или нет»
Волонтери ж кажуть, навряд чи штрафи змусять людей не смітити. Адже людина сама має розуміти, яку шкоду наносить екології

«Мені здається на людей штрафи ніяк не вплинуть, це люди повинні щось собі в голові міняти, а штрафи, думаю, ні»

Екоактивісти також схиляються до думки, що штрафи малодієві. Головне, щоб люди свідомо припинили смітити і тільки тоді щось зміниться.

Ірина Коноз-екоактивістка, волонтерка

«В нас нажаль люди, яких не можна налякати штрафами, бо всі звикли, що прокотить і так, що цього ніхто не побачить»«Якщо це і введуть, треба, щоб люди свідомо відносились, в нас нажаль дуже малий відсоток людей, які свідомо відносяться до споживання і від того наскільки забруднена наша територія»

Проте, чи приймуть цей законопроект та чи вступить він в силу буде відомо восени.

Джерело: irt.pl.ua

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь