На Чернігівщині відбувся V благодійний табір для дітей українських бійців

 

 

 

 

Уже вп’яте світова спільнота Спілки Української Молоді організувала всеукраїнський благодійний табір для дітей, чиї батьки брали участь у бойових діях на Сході України, та дітей з лінії розмежування.

За п’ять років оздоровитись та пройти терапію, щоб позбутись посттравматичного синдрому, мали можливість більш як 600 дітей.

Юнацтво з нетерпінням чекало на цей табір. Хтось брав участь у ньому вперше. Дехто – вже має досвід сумівського таборування.

«У СУМівські табори хочеться повертатися знову і знову, щоб відчути цю єдність великої СУМівської родини, знайти нових друзів та почерпнути багато цікавого для себе», – каже юначка з Львівської області Софія Малець.

Цього року табір провели на Чернігівщині. Його гаслом і назвою стали слова «Знай наших!».

Юнаки і юначки, перебуваючи на Довженківській землі, в інтерактивний та невимушений спосіб знайомилися з видатними українцями, які прославляли і прославляють нашу країну у всьому світі.

Зустрічі з такими цікавими та непересічними особистостями, як лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя, відомий у світі мотомандрівник Валерій Кришень,  генерал-майор СБУ Віктор Ягун, творець  чат-боту для підготовки до ЗНО Олександр Андрющенко, дають змогу юнацтву повірити в себе, в свої сили, в те, що, маючи мотивацію і бажання, обов’язково можна досягти бажаного результату.

Окремим вектором, на який організатори Благодійного табору звертали особливу увагу, є робота з дітьми та молоддю, спрямована на подолання посттравматичного синдрому.

Сприяли цьому цікаві майстерки, робота з психологом-гончарем та виготовлення власноруч  українського глиняного посуду, арт-терапія на розвиток емпатії, вправи з медитації, майстер-класи з малювання та тренінги з надання домедичної допомоги.

У той час, як Старше Юнацтво знайомилось зі старовинним та історично важливим містом Ніжин, Молодше Юнацтво відкривало для себе дитячий світ Олександра Довженка. Особливо смакували груші з дерева, яке посадив ще дід відомого українського кіномитця.

«Зачарована Десна» не залишила байдужим ані юнаків  та юначок, ані виховників та впорядників. Спілкування з тваринами у Менському зоопарку, пейнтбол, скелелазіння і спуск на драгонботах – розваги, що роблять дітей щасливішими.

«Мені дуже сподобалось грати у пейнтбол, і не менший захват маю від драгонботів. Не перший раз таборую, але завжди – щось цікаве й нове», – зазначає Олег Баглай зі Старшого Юнацтва.

На ройових вогниках діти відзначали, що їм дуже подобаються вечірні таборові програми, особливо інсценування казок, дискотеки, вечір поезії, співи під гітару.

Інструктори зі спорту організовували для юнацтва нові рухливі ігри, але й не забували про традиційні: «Козаки й татари», «СУМбол», теренівки та інші.

І гості, і учасники табору відзначали особливу емоційно-позитивну й дружню атмосферу, що тут панувала.

«У цей табір хочеться повертатись знову і знову!», – кажуть вони.

Варто зазначити, що табір відбувся за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Світової та Крайових Управ Спілки Української Молоді.

Вся таборова родина щиро дякує за надану можливість двотижневого таборування в любові, дружбі й колі друзів з усієї України!

Джерело: ЧЕLINE. 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь