Людям подобається відпочивати на сміттєзвалищі?

 

 

 

 

Тепла погода спонукає багатьох з нас у вихідні дні та у відпустку влаштувати собі відпочинок. З великим задоволенням ми прямуємо на природу, щоб намилуватися видами і приготувати шашлик. Звісно, для відпочинку із дітьми це ідеальний варіант аби провести активно час. Так вирішили наші респонденти та вирушили святкувати день народження маленької Юлії до лісу. Знаючи про гарні зони відпочинку у районі села Мала Кошелівка не роздумуючи, зібравши коло близьких та рідних, попрямували із Ніжина прямісінько до однієї із них – обрали місце у ліс, трохи далі за кафе «Лісова Казка».

Проте, почали святкування не із приготування смачного шашлику, чи якоїсь рухливої гри. Да і про вітання для іменинниці забули, як тільки прибули на місце. Добре що під рукою є завжди смартфон, словами побачене неможливо передати. Світлинами із зони відпочинку, що на Ніжинщині і поділилася у соцмережі Інна. Дівчину також запросили на святкування.

Сміттям було вкрите все. Хто так постарався – це хвилювало відпочиваючих в останню чергу. Дорослі аби не зіпсувати дитині свято «прекрасними краєвидами» швиденько взялися все прибирати. Разом із ними і наша маленька Юлія. Про те, що ж спонукає людей до таких вчинків.

«Мимоволі замислюєшся над невихованістю і культурою наших дітей… Але ж все починається з сім’ї! Що відбувається із нашою свідомістю, чому ми так не поважаємо працю інших людей, чому не любимо настільки природу, не дбаємо про її чистоту, хоча б тим, що просто прибираємо після відпочинку за собою.

Невже і вдома так засмічено і брудно?! Невже і вдома, з’ївши цукерку викидають обгортку просто на підлогу. Сумніваюся…» – каже Інна.

З дитинства людину вчать бути охайною, акуратною і ощадливою не тільки по відношенню до себе, а і до навколишнього середовища. І що ж стається коли дитина підростає? Чому ж пусті пластикові пляшки в річках та вздовж догір, обгортки біля лавок і несанкціоновані сміттєзвалища навкруги? Те, що коїться в зонах відпочинку – іноді не піддається опису.

Деякі люди, бачачи місця сміттєзвалищ, сміття, яке навмисно кинули мимо контейнера або урни, вважають що винні влада і комунальники, які даремно звинувачують містян в неохайності і безкультур’ї.

А те, що люди влаштовують сміттєзвалища в лісах, прямісінько там де ще вчора відпочивали…

Чому ж люди, певно слідкуючи за порядком у власному житлі, ведуть себе все дозволено, не рахуючись з оточуючими людьми демонструють своє безкультур’я і зневагу?

Свідоме ставлення відпочиваючих до чистоти навколишнього середовища – перший по значимості і ефективності засіб в боротьбі з брудом і сміттям. І поки ми самі не зрозуміємо це, ніякі додаткові контейнера, штрафні санкції, покарання, патрулі ППС, гроші, які виділяють на прибирання і вивіз сміття, проблему не вирішать.

Любіть природу та поважайте себе!

 

Вікторія Коломійченко

Джерело: Nizhyn News.com

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь