В Україні планують переглянути пенсійний вік для жінок

 

 

 

 

Верховна рада України розгляне з пропозиціями президента законопроект №1086. У новому скликанні він зареєстрований під №0972. Закон “Про внесення змін до закону України” Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування “(щодо удосконалення пенсійного забезпечення)” опублікований на сайті парламенту.

Його автором є народний депутат восьмого скликання від фракції Радикальної партії Юрій Шухевич. За його словами, закон пропонує дозволити до 2022 року жінкам виходитимуть на пенсію в 55 років за наявності 30-річного стажу і за умови звільнення з роботи. На сайті парламенту також вказано, що останній етап проходження документа – готується на розгляд з вето президента.

Нагадаємо, на початку вересня до закону були надані пропозиції президента, а документ направили на розгляд до комітету. Як повідомляв УРА-Інформ, у січні 2015 року парламентарії підтримали в першому читанні і в цілому даний проект закону. За нього проголосували 256 народних депутатів при 226 мінімально необхідних. Разом з тим в лютому 2015 го він був ветований.

У своїх пропозиціях він підкреслював, що протягом останніх років спостерігається дефіцит бюджету Пенсійного фонду, і тому на той момент була відсутня фінансове забезпечення для реалізації цього закону.

ura-inform.com

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь