Ніжинським полісменам пропонували хабар. Протягом дня – двічі

Співробітники Ніжинського райуправління поліції викрили двох нетверезих водіїв, які намагалися відкупитися від відповідальності. За обома фактами відкрито кримінальні провадження.

Обидві спроби надати поліцейським неправомірну вигоду за відмову від притягнення нетверезих водіїв до відповідальності були зафіксовані 27 січня на вулицях м. Ніжина.

Один з правопорушників кермував автомобілем «Mercedes Vito», інший – позашляховиком “Range Rover”. Обидва водії на момент спілкування з поліцейськими, які зупинили їх для перевірки, демонстрували явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Перший з водіїв спробував зупинити процес складання адмінпротоколу за фактом керування транспортом у нетверезому стані та запропонував поліцейським 400 доларів готівкою. Другий повівся так само, але відкупитися намагався вітчизняною валютою в сумі 17 тисяч гривень.

І першого, і другого правопорушників поліцейські попередили про незаконність їхніх дій. Після цього правоохоронці викликали слідчо-оперативні групи поліції для документування фактів пропозиції або надання неправомірної вигоди.

У підсумку, стосовно кожного з фігурантів поліцейські склали протоколи за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортом у стані алкогольного або іншого виду сп’яніння).

Також слідчі поліції наразі розслідують два кримінальні провадження за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Максимальна санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Таким чином, водії-порушники понесуть і адміністративну, і кримінальну відповідальність.

Поліція Ніжинського району

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь