Шерифи, як за кордном, можуть з’явитись в Ніжині. Чи “за” громада?

 

 

 

 

З початку літа минулого року в Україні стартував пілотний проєкт — «Поліцейський офіцер громади». Після відбору, профільних тестів, співбесід та детектору брехні 34 підготовлених поліцейських замінили собою дільничних у декількох об’єднаних територіальних громадах (ОТГ). Кожному з них надали машину, планшети, нову форму, офіс із комп’ютером, а також — нові повноваження і вищу зарплату. Відтепер офіцери громади мають працювати на місцях — із селянами та мешканцями маленьких міст, бути завжди поруч.
Подібну практику хочуть застосувати й на Ніжинщині. Про це 13 лютого на засіданні виконкому розповів заступник начальник Ніжинського відділу поліції Олександр Чепурний.

Повідомляє сайт НЕЖАТИН
На території Ніжинського району наразі існує Вертіївська, Лосинівська, Талалаївська та Ніжинська ОТГ.
«З Лосинівською та Вертіївською громадами вже велась розмова про те, щоб створити поліцейські станції, де буде знаходитись поліцейських, який обслуговує частину громади. Проте, далі розмов справа не пішла. Зараз в Україні пілотний проєкт стартував у Дніпропетровській області.
Пропонуємо створити на нашій території поліцейські станції, де поліцейський офіцер громади виконуватиме свої функції. Він буде орієнтований на оперативне вирішення проблем щодо забезпечення належної безпеки саме своєї територіальної громади. Доступний для населення буде сім днів на тиждень і 24 години на добу, тому що постійно знаходиться поруч з людьми і працюватиме для них, як делегований безпосередньо самою громадою на цю посаду», – прокоментував Олександр Чепурний.
Представники влади у свою чергу повідомили, що це питання дискусійне, і його потрібно обговорювати. Адже обслуговування поліцейських станцій має фінансуватись саме з міського бюджету. Заробітна плата нараховуватиметься МВС. Окрім того так званий «шериф» не підпорядковуватиметься міськраді, а отже не матиме всіх важелів впливу. Невідомо, чи в такому разі буде покращений результат роботи поліції в Ніжині.
Міський голова Анатолій Лінник зазначив, що варто було б провести розширене засідання, де відбулась би презентація проєктну і депутати, й представники влади могли б задати питання й отримати на них вичерпну відповідь. Після і буде прийнято рішення.

Ви за такий проєкт?

Завантажується ... Завантажується ...

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь